Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Így gyűjtenek ajánlásokat a kamupártok

Ez a cikk több mint 6 éves.

Mint arról az ajánlásgyűjtés el- és beindulását követően írtunk, a valós támogatottsággal nem rendelkező, ismeretlen pártok valósággal hasítanak a jelöltállítás terén. Arról, hogy milyen módszerekkel szerzik be az ehhez szükséges aláírásokat, most videó is készült.

Csaláson kaptuk az egyik kamupártot

"Mi nem játszunk ilyet, pont ezt a rendszert akarjuk leváltani, ami így működik" – mondta a Momentum aktivistája, miután elutasította az egyik kamupárt ajánlásmásolgatós próbálkozását.#vanremény #momentum2018 💜🇭🇺

Posted by Momentum Mozgalom on Thursday, 1 March 2018

Lencsevégre kapta ugyanis a Momentum egyik ajánlásgyűjtő aktivistája, ahogyan az egyik ilyen párt képviselője a bélyeggyűjtők (a fiatalabbak kedvéért: a pokémonmatrica-gyűjtők) által alkalmazott módszerrel

100 aláírást akart elcserélni 100 olyan aláírásért, ami még hiányzott az ő kollekciójából.

Mint az az aláírásmásolásra buzdító férfi névjegykártyájából kiderült, a TEMPO Párt képviselőjelöltje ballagott oda a lila standhoz.

A momentumosok azonban elutasították, ahogyan a videóban is elhangzik, azért, mert ők pont ennek a rendszernek akarnak véget vetni. 

A Nemzeti Választási Iroda adatai szerint a TEMPO Pártnak jelenleg egy jelöltjét vették nyilvántartásba Bács-Kiskun megye 6. választókerületében.

A Momentum az Indexnek küldött sajtóközleményében jelezte: az esetet felháborítónak tartják, hiszen nekik „a munka és a cselekvés az első”. Ezért kifogásolni fogják a választási bizottságnál a képviselőjelölt és a párt akcióját, és feljelentést tesznek a rendőrségen is.