Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Hülyét csinál magából a kormánypárti média a kiskunhalasi és hódmezővásárhelyi választás összehasonlításával

A kormánypárthoz sorolható média a bődületes hódmezővásárhelyi vereség után azzal próbálkozik, hogy úgy állítsa be a tegnapi kiskunhalasi Fidesz-győzelmet, mintha az egyenrangú lenne Márki-Zay Péter sikerével.

A Mandiner szerzője, Arany Bence például egy rövid cikkben vádolja elfogultsággal a nem fideszes médiát, mert nem számolt be kellő súllyal a kiskunhalasi eredményről.

Tények: Hódmezővásárhelyen a független jelölt kapta a szavazatok 57 százalékát; Kiskunhalason ez a szám 68 százalék a kormánypárti jelölt javára.

Az eredmények után rögtön kezdtek terjedni a Facebook-posztok és odaböfögések, hogy a hódmezővásárhelyi események miként jelentek vagy nem jelentek meg a jobboldali médiumok hasábjain.

Arról természetesen mindenki elfeledkezik, hogy körbenézzen a másik oldalon: vajon az Index, 444, 24, HVG kvartett mekkora helyet szentelt címlapján az este folyamán a kiskunhalasi események narrálására? Semennyit.

Független média? Nem is volt, nem is lesz.

Ezek persze pont annyira Tények, mint a TV2 kiváló hírműsora, nézzük inkább az igazságot.

  • Kiskunhalason 671-en szavaztak, Hódmezővásárhelyen 22918-an
  • Kiskunhalason önkormányzati képviselőt, Hódmezővásárhelyen polgármestert választottak
  • Kiskunhalason 26, Hódmezővásárhelyen 62,45 százalék volt a részvétel
  • Kiskunhalason korábban a Fidesz 50%-ot szerzett, most ezen javított
  • Hódmezővásárhelyen a Fidesz korábban 60 százalék fölött nyerte a polgármester választásokat, most majdnem ennyivel kapott ki, tehát totális fordítás történt
  • Kiskunhalas nem szimbolikus város, nem szimbolikus a Fidesz győzeleme
  • Hódmezővásárhelyen a rendszerváltás óta most először nem nyert a Fidesz

Vajon ennek alapján ki csinál magából hülyét: az, aki egyenrangúként kezeli a két választást, vagy az, aki az egyiket lényegtelennek tartja, a másikat pedig kulcseseménynek?