Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Egészséges fákat is kivágna az V. kerület a Semmelweis utcában

Ez a cikk több mint 6 éves.

Az LMP V. kerületi képviselője Csonka Krisztián írt blogbejegyzést arról, hogy a kerületi közgyűlés Tulajdonosi bizottságának fideszes többsége elhatározta, mind az egészséges, mind a nem egészséges fákat kivágja a Semmelweis utcai fasorban. A képviselő blogbejegyzése szerint az összes ellenzéki párt tiltakozott a döntés ellen.

Csonka szerint az utca felújítása már régóta tervben van: 2014-ben például a Főkerttel mérték fel a fák állapotát. Akkor a fák gondozásáért felelős cég szerint a fák egy része tényleg rossz állapotban volt. Azóta még végeztek egy lombkorona ritkítást is, amely Csonka szerint tovább rontotta a fák állapotát.

A mostani döntésnél a Tulajdonosi bizottság többsége azt is kimondta, vannak fák amik átültetéssel megmenthetőek lennének, de mivel az a folyamat hosszas lenne, ezért azokat is kivágják.

„A szándék nyilvánvalóvá válása után ismételten felkérjük Szentgyörgyvölgyi Polgármester Urat, hogy gondolja át ezt a döntést és változtassa meg, hiszen a Belvárosnak leginkább minél több zöldre van szüksége” – zárja bejegyzését az LMP képviselője.

(Címlapkép: a Semmelweis utcai fák 2013-ban)