Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Nem nagyon lesz lehetősége óriásplakátolni az ellenzéknek

Ez a cikk több mint 6 éves.

Az MSZP-Párbeszéd szövetéségnek, illetve az Együttnek már biztosan nem lesznek óriásplakátjai a választási kampányban, de a többi párt sem biztos még benne – tudta meg a Magyar Nemzet. Nem önszántukból mondanak le erről a kampányeszközről, de az óriásplakáthelyek tulajdonosai sorra utasítják vissza az érdeklődő ellenzékieket.

A HVG egy hete írt arról, hogy plakáthelyek ugyan lennének, de egy Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó közvetítőcég, az Odex lefoglalt sokat, és azzal házal az ellenzéki pártoknak, hogy tőle bérelhetnek plakáthelyeket. Csakhogy a felajánlt lehetőség egyáltalán nem garantálná, hogy az óriásplakátok oda és akkor kerülnének ki, ahová és amikor az ellenzéki pártok szeretnék. Ráadásul ez csak utólag, az szerződéskötés után derülne ki. Az ellenzéki pártok visszautasították az Odex zsákbamacska típusú ajánlatát.

Azt nem tudni még, hogy az Együttön és az MSZP-Párbeszéden kívül más ellenzéki pártok is teljesen plakátok nélkül maradnak-e. A Magyar Nemzet kérdésére sem a Jobbik, sem az LMP, sem pedig a DK nem tudott biztos választ adni. Igaz, a már idézett HVG cikkben Sebián-Petrovszki László, a DK pártigazgatója azt mondta, hogy a plakátcégek sorozatos visszalépése után is maradt még 150 fix helyük.

A választási kampány hivatalosan szombaton, február 17-én kezdődik, és könnyen előfordulhat, hogy csak fideszes óriásplakátokkal találkozhatunk csak az utcán.

(Címlapkép: Kovács Tamás / MTI)