Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

A Kéményseprők Országos Szakszervezetének elnöke elindul a választásokon

Ez a cikk több mint 6 éves.

Független jelöltként indul az április 8-i országgyűlési választáson Vámos Csaba, a Kéményseprők Országos Szakszervezetének (KOSZ) az elnöke. Vámos az Egert és környékét magába foglaló Heves megyei 1-es választókerületben méretteti meg magát.

Vámos Csaba

Vámos a munkavállalók jogainak erősebb képviseletét szeretné ellátni a parlamentben. A Mércéhez eljuttatott közleményében a KOSZ azt írja, Vámos

„[f]üggetlen jelöltként a jövőben is az értékteremtő emberek képviseletét kívánja ellátni, melyet nem a pártpolitikai, vallási, etnikai hovatartozás vagy éppen nemi különbözőség, identitás határoz meg, hanem maga az ember. Az értékteremtő ember! Sziklaszilárd meggyőződése, hogy a függetlenség ugyanakkor nem jelenthet egyet a teljes elszigetelődéssel, elhatárolódást mindentől, nyitott és elfogadó kíván lenni mindazon törekvés irányába, mely az értékteremtő embert helyezi középpontjába. Számos elképzelése van a munkavállalók, az értékteremtő
ember jelenlegi munka-és élet körülményeinek javítására és bízik benne, hogy amennyiben a választópolgároktól lehetőséget kap erre, úgy sokkal több lehetősége nyílik országgyűlési képviselőként ezen célok megvalósításához, mint jelenleg, szakszervezeti vezetőként.”

A KOSZ minden szakszervezetet és munkavállalót arra buzdít, hogy támogassák vezetőjük parlamentbe jutását.

A kéményseprők jó ideje konfliktusban állnak a jelenlegi hatalommal, főként amiatt, mert a Fidesz eltörölte a kémények kötelező ellenőrzését. A zöldombudsman és a szakmai szervezetek által kritizált intézkedés nyomán megnőhet a szén-monoxid mérgezések száma, az intézkedést első elfogadása után Áder János is visszaküldte a parlamentnek.

A KOSZ tavaly decemberben a Magyar Villamos Művektől szeretett volna támogatást szerezni olyan kiadványok elkészítésére, amellyel a megnövekedett mérgezésveszélyre hívták volna fel a figyelmet. A kormányközeli CÖF-öt 500 millió forinttal támogató MVM azonban elutasította az 50 milliós támogatási kérelmet.

A kéményseprők képviselői nem csupán saját, de más dolgozók érdekiért is kiállt. Legutóbb a fővárosi közszolgálati dolgozók béremelése mellett emelte fel a szavát.

(címlapkép: MTI / Koszticsák Szilárd)