Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Lázár úrnak üzennénk, nem az a politikai támadás, hogy felderítik a korrupciót, hanem hogy eltüntetik a közpénzt

Ez a cikk több mint 6 éves.

Lázár János ma Hódmezővásárhelyen azt nyilatkozta az Orbán Viktor vejéről, Tiborcz István korrupciós ügyeiről szóló OLAF-jelentésről, hogy az „időzítése nem volt véletlen, kizárólag a kampánynak szól.” Szerinte nyilvánosságra hozatalának időpontja és módja egy politikai akció része.

Ez mindig olyan szórakoztató. Amikor nem az a baj, hogy valakiről kiderül, hogy korrupt, hanem az a baj, hogy csúnya politikai kampány van. De ezt a csúnya politikai kampányt meg lehetett volna két módon is előzni.

Például úgy, hogy nem történnek meg azok a cselekmények, amelyekről az európai csalásellenes hivatal anyaga ír. Nincsenek túlárazások, nem cégtársak készítik elő a közbeszerzést, hogy a haverjuk utána megnyerje. Nincsenek sorra ugyanannyival alul ígérő versenytársak, nincsenek ugyanazon a gépen megírt Excel-táblázatok. Meg lehetett volna ezt a hacacárét előzni egyszerűen, ha nem lopnak.

De ha már kényszer van a lopásra, és a Nemzeti Kleptokrácia Rendszerében ettől a szörnyű mentális betegségtől szenved a miniszterelnök lányának férje, meg lehetett volna akadályozni, hogy a kampányban kerüljenek elő ezek a tények, azzal, ha két évvel ezelőtt az ügyészség nem kaszálja el a magyarországi nyomozást.

Milyen egyszerű lenne, ha nyomozott volna Polt Péter és ügyészsége, ha nem mondják azt, hogy semmi látnivaló arra az ügyre, ahol a miniszterelnök veje érintett.

Akkor most a választások előtt nem lenne politikai botrány. De ha lopás van, nincs ügyészségi nyomozás, az ügyek érintik a fél kormányt, hol családi kapcsolat, hol korábbi polgármesteri érintettség címén és a Fidesz volt képviselőjelöltje ül az ügyészség élén, lehetne az, hogy nem pampogunk, hogy biztos csúnya politikai támadás van?

Mert az ország ellen nem a korruptak felderítése a politikai támadás, hanem az intézményes módszeres korrupció. És bizony, a korrupció nem 2010-ben kezdődött, ott volt a 4-es metró ügye is, de talán az a jelenlegi hatalom felelőssége is, hogy az előző 8 év korrupciójáért se nagyon csuktak le senkit.

Úgyhogy kedves János, ne beszélj itt politikai támadásról, ne próbáld elkenni a szart. Itt egyetlen egy politikai támadásról van szó, a magukat úrnak néző szolgák, választott politikusok támadásáról a magyar nép ellen. És ha isten is úgy akarja, akkor ti is el fogtok bukni, ahogy a 2010 előtti garnitúra, és addig fog minden kormány elbukni, ameddig megtanulják, nem a korrupció felderítése, hanem a korrupció a támadás, méghozzá a magyar nép ellen.

(címlapkép: azonnali.hu)

Címlapkép: azonnali.hu