Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Orbán nem vitázik a diákokkal, február 23-án jöhet az újabb diáktüntetés!

Ez a cikk több mint 6 éves.

Lázár János a Kormányinfón válaszolt a diákok ultimátumára: Orbán Viktor nem fog velük kiállni vitázni. A diákok tegnap azt mondták, ha nem lesz vita, február 23-án újra az utcára vonulnak.

A Független Diákparlament (FDP) már meg is hirdette február 23-ai eseményét, ami ide kattintva érhető el: „Váltsunk rendszert közösen az oktatásban!” címmel, a Deák Ferenc térre délután 17 óra 30 percre.

Lázár János a Kormányinfón azt mondta, hogy a diákok követelései között vannak megfontolandóak és zagyvaságok is. De szerinte nem lehet elvonatkoztatni attól, hogy kampányidőszakban tüntetnek a diákok, és attól, hogy kik állnak mögöttük. Azt, hogy szerinte kik állnak mögöttük, Lázár János nem fejtette ki.

Majd azt is közölte, Orbán Viktor nem fog kiállni a diákokkal vitázni.

A diákok a január 19-ei tüntetésen adtak ultimátumot a kormánynak, ami tegnap járt le. A diáktüntetést szervező Független Diákparlament ezután jelentette be, hogy Orbán Viktor miniszterelnököt nyilvános vitára hívják. Amennyiben ezt február 7-éig nem fogadja el, február 23-án ismét „nagyszabású” demonstrációt tartanának a diákok, amire mindenkit várnak: diákokat, szülőket, tanárokat.

„Arra kérjük Orbán Viktor miniszterelnök urat, aki részt vett a rendszerváltásban, segítse a fiatalok rendszerváltását, vállaljon vitát azokkal a fiatalokkal, akik a rendszerben élnek!” – tette hozzá Gyetvai Viktor, a Független Diákparlament képviseletében.

A diákok követelései / Kép: Mérce

Gyetvai emellett arról is beszélt a Mércének, hogy országosan is elkezdik kiépíteni diákmozgalmuk bázisait a hatásosabb érdekérvényesítést célozva. Elmondta, hogy már 40 városból érkeztek jelentkezők a mozgalomba, amely vitafórumokat fog tartani az oktatás országos helyzetéről, elsőként Kecskeméten.

Forrás: (444, Mérce)

Címlapkép: Tóth Fruzsina / Mérce