Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Az Origo nyolcszor annyi cikkben firtatja az ellenzék vagyoni helyzetét, mint a teljes kormányét és a Fideszét

Ez a cikk több mint 6 éves.

Ma hajnalban kikerültek a képviselők és kormánytagok vagyonnyilatkozati az internetre. Az Origo pedig le is csapott rájuk. Vagyis nem mindegyikre. Mutatjuk, mire gondolunk:

Így néz ki az Origo címlapja cikkünk írásakor. Sárgával az ellenzéki, zölddel a Fidesz illetve kormánytagok vagyonnyilatkozatairól szóló hírek.
A képet Ferencz Gábor, az Átlátszó újságírója készítette a http://zeroz3ro.tumblr.com/ címen lévő blogjára.

Tehát láthatjuk, míg a Fidesz és a teljes kormány együtt 1 azaz 1 cikket érdemelt az Origón, addig az ellenzéki pártok 8-at. A Jobbik, a DK és az LMP is 2-2-t. Érdemes megjegyezni, hogy fideszes képviselőből és kormánytagból majdnem négyszer annyi van, mint ellenzéki képviselőből. Az Origo mégis nyolcszor annyi helyet szentelt az ellenzéki nyilatkozatoknak.

De érdemes belekattintani a cikkekbe is, hiszen olyan gyöngyszemekre bukkanhatunk, mint Szél Bernadett vagyonnyilatkozata kapcsán:

Állítólag semmifajta bevétele nincs a képviselői jövedelmen kívül, így azt sem tudjuk meg, Soros Györgytől vagy alapítványaitól kapott-e pénzt és mennyit.

Nincs jövedelme a képviselőségen kívül, tehát titkolja, hogy Soros György fizeti! Zseniális gondolatmenet. De az Origo névtelen szerzői felróják azt is Szélnek, hogy elfogadott két zászlót és beleírta vagyonnyilatkozatába (bele kell, mert kötelező az ajándékokat feltüntetni), szerintük ezzel a vagyonnyilatkozat intézményét röhögi ki.

Ahogy az Origo szerzői vérlázítónak és a trabantosokkal szembeni pökhendiségnek tartják Hadházy Ákos kapcsán, hogy beleírta vagyonnyilatkozatába, hogy van Trabantja. Idézzük:

A Trabant lehet, hogy olyan szellemeskedés, mint a másik LMP-társelnöknél, Szél Bernadettnél a két zászló. Ha tényleg viccelődés, akkor elég alpári vicc olyan emberekkel szemben, akik nem repülőgépvezetéssel szórakoznak, hanem csakugyan Trabanttal járnak.

Kemény meló lehet egyébként az Origonál dolgozni. Ugyanis nagyon nehéz dolog, semmilyen alappal nem rendelkező lejárató cikkeket írni ilyen mennyiségben. RIP régi Origo.