Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Nyíltan kampányolt a sakkbajnokság díjkiosztóján a szegedi fideszes jelölt

Ez a cikk több mint 6 éves.

Nyílt kampányba kezdett a Szegedtől délre fekvő falu, Tiszasziget polgármestere a Csongrád megyei 1-es egyéni választókerület fideszes jelöltje, Bartók Csaba kézilabdás mellett. Ferenczi Ferenc a faluban megrendezett nemzetközi sakkbajnokság díjkiosztóján, a Szeged.hu beszámolója szerint váratlan fordulattal előhúzta Bartókot, mint díjátadó díszvendéget a kalapból, majd bemutatása után arra kérte a résztvevőket, szavazatukkal is támogassák a jelöltet.

Bartos Ferenc a Csongrád Megyei Sakkszövetség vezetője az önkormányzati lapban elmondta, nem volt mér arra példa hogy ilyen, nyíltan pártcélokkal szervezett megjelenésre az eseményeiken sor került volna. Korábban is előfordult, – tette hozzá – hogy politikai szereplők adtak át sakkversenyeiken díjakat, ugyanakkor „soha senki nem jelezte politikai hovatartozását, ezért is példátlan, ami a hétvégén történt.”

Bartók Csaba fideszes képviselőjelölt (középen balra) és Ferenczi Ferenc tiszaszigeti polgármester (középen jobbra) a díjátadón / Kép:Ferenczi Ferenc, Facebook

Bartos az esethez hozzátette, a sakkverseny határon túlról, Szerbiából érkező vendégei, csakúgy mint a többi, hazai résztvevő, megrökönyödve fogadták a nyílt kormánypárti politikai kampányt a versenyen. Hozzátette, míg a múltban a kupákat és a szerény ellátást pusztán a nevezési díjakból rendezte a helyi sakkszövetség, addig most különdíjat is osztott Bartók, könyvjutalom formájában. Így a díjak között szerepelt Orson Scott Card Végjáték című lektűrje és egy vámpíros horrorkönyv, Anne Rice Vérhozsanna címen lefordított műve is.

Ferenczi Ferenc polgármester már korábban, egy 2016 tavaszi fideszes polgármester-konferencián, amelyet Kocsis Máté szervezett, itt arra kérte a Fideszt „védje meg a lakosságot Brüsszel betelepítési terveitől.”

Kerestük Ferenczi polgármestert is az ügyben de ezidáig nem sikerült elérnünk. Amint kapunk tőle választ, cikkünket frissítjük.