Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Az esélytelenek nyugalmával újra összehívja Molnár Zsolt a Nemzetbiztonsági Bizottságot

Ez a cikk több mint 6 éves.

Jövő csütörtökön újra összeül a Nemzetbiztonsági Bizottság, hogy konkrétumokat csikarjon ki a kormányból a titkos befogadásokkal és a Soros-tervvel kapcsolatban  – jelentette be Molnár Zsolt, a testület MSZP-s elnöke mai sajtótájékoztatóján.

1300 – A játszma folytatódik!

Posted by MSZP on Monday, 29 January 2018

Forrás: MSZP Facebook

 

Molnár elmondta, hogy a bizottság ellenzéki tagjaival, Szél Bernadettel és Mirkóczki Ádámmal egyeztetve választ szeretnének kapni a Soros-tervvel kapcsolatban és az 1300 menekült ügyében felmerült megválaszolatlan kérdésekre. Ezenkívül napirendre tűznék az ülésen az azeri bankszámlák, a moszkvai vízumgyár és a letelepedési kötvények témáját is.

Molnár úgy fogalmazott, ezen ügyek mentén a kormány összesen 50 ezer embernek adhatott letelepedési vagy tartózkodási engedélyt tisztázatlan körülmények között.

A múlt csütörtöki botrányos bizottsági ülésre visszautalva elmondta, hogy Kövér László házelnökhöz fog fordulni a „demokráciát nem tisztelő, a sztálini rendszert idéző eljárás miatt”, amellyel a Fidesz ellehetetlenítette a Nemzetbiztonsági Bizottság ülését.

Vélelmezve hogy a Fidesz ismét határozatképtelenné teszi az ülést, írásbeli kérdéssel fordult Pintér Sándor belügyminiszterhez, hogy adjon választ az 1300 titkos befogadott kérdésében. Molnár azt is hozzátette, 

Egyértelmű, hogy a Fidesz a Nemzetbiztonsági Bizottságot akarja felhasználni arra, hogy figyelemeltereléssel folytassák a kampányt, ebben pedig az ellenzék nem lesz partner.

 

Mint ismert, múlt csütörtökön a  Fidesz-frakció képviselői a napirend elfogadása előtt Szél Bernadettre mint nemzetbiztonsági kockázatra hivatkozva távoztak Nemzetbiztonsági Bizottság üléséről, így az ülés határozatképtelenné vált. Aznapi sajtótájékoztatóján Németh Szilárd bizottsági alelnök magát Molnár Zsoltot is nemzetbiztonsági kockázatnak nevezte, miután megtudta, hogy Molnár Soros Györgyhöz fordul levélben a vádak tisztázása érdekében.