Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Kivonult a Fidesz a Nemzetbiztonsági Bizottság üléséről Szél Bernadett volt fideszes tanácsadója miatt

Ez a cikk több mint 6 éves.

Noha megjelentek a Fidesz-frakció képviselői a Nemzetbiztonsági Bizottság szerda reggeli ülésén, a napirend elfogadása előtt távoztak a teremből, így az ülés határozatképtelenné vált.

Az ülést Molnár Zsolt, a bizottság elnöke azzal vezette be: a mai ülésen végre pontot tehetnének a magyar közéletet évek óta tematizáló kérdésre, ahogy fogalmazott, a „nem létező Soros-tervre”. Bár Orbán Viktort is várták a mai ülésre, a miniszterelnök nem jelent meg.

Nemzetbiztonsági bizottság ülése (élő)

Posted by Sztárklikk.hu on Wednesday, 24 January 2018

Forrás: Sztárklikk.hu

 

Miután a Bizottság döntött arról, hogy nyílt ülésen szavazzanak a napirenderől, Németh Szilárd, a bizottság alelnöke a következőkkel akasztotta meg az ülés menetét:

„A Soros-hálózatról igenis vannak információink. A mai ülésre olyanok jöttek el, akik korábban a Soros-hálózat szervezeteiben vállaltak munkát, minden cselekedetük arról szólt, hogy a Soros-tervet végrehajtsák. Mindaddig, amíg Szél Bernadett itt van, addig nem járulunk hozzá, hogy a Nemzetbiztonsági Bizottság bizottságként működjön.”

Ezekkel a szavakkal Németh felállt, majd frakciótársai kíséretében elhagyta az üléstermet.

Mint ismert, a fideszesek korábban azt állították, Szél külpolitikai tanácsadója, Janan Mirwais nemzetbiztonsági kockázatot jelent, és a „az egyik leginkább bevándorláspárti Soros-szervezet, a MigSzol alkalmazottja volt”, ez indokolná Szél kizárását a bizottságból. A vádakra reagálva megszólalt a megtámadott szakértő is. Mirwais sajtóhoz eljuttatott közleményéből kiderül, korábban több kormánypárti szervezetnél is dolgozott, és az is, hogy személye nem bizonyul nemzetbiztonsági kockázatnak.

Szél Bernadett sajtótájékoztatója (Forrás: Szél Bernadett Facebook)

A Fidesz megpuccsolta a nemzetbiztonsági bizottság ülését.

Posted by Szél Bernadett on Wednesday, 24 January 2018