Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

A Tanítanék Mozgalom időjárás-jelentéssel készül a délutáni tüntetésre

Ez a cikk több mint 6 éves.

A Tanítanék Mozgalom videót tett közzé a Facebook oldalán, melyben Törley Katalin a vasárnapi időjárás előrejelzést mondja be. És csodák csodájára nem várható csapadék azon a napon, amikor a pedagógusok újra utcára vonulnak!

Két évvel ezelőtt indult útjára a pedagógusmozgalom emlékezetes esernyős óriástüntetéseivel. A tüntetéseken állandó elemként felbukkanó rossz időjárás (és Palkovics államtitkár kockás inges kijelentése) inspirálta a Tanítanék logóját is, a kockás esernyőt. Ezúttal azonban valószínűleg otthon maradhatnak az esernyők, mivel, ahogy Törley a videóban mondja,

„Január 28-án, vasárnap már-már tavaszias, enyhe időnk lesz. Kora délután a napsütést csak néha szakítják meg felhőátvonulások. Az ilyenkor megszokottól eltérően, csapadék nem várható. Ideális időjárás megmozdulásra, tüntetésre, véleménynyilvánításra.”

https://www.facebook.com/tanitanek/videos/1782801498683158/

És valóban, a köpönyeg.hu előrejelzése szerint vasárnap nem alakul ki csapadék, a hőmérséklet délután 6-9 fok között alakul, az időkép.hu szerint bár délután három órakor erősen felhős lesz az ég, de közben 8 fok lesz, az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint pedig szintén nem valószínű, hogy délután csapadékos időnk lesz.

A Tanítanék Mozgalom tagjai szerdai sajtótájékoztatójukon elmondták, hogy azért hirdettek vasárnapra demonstrációt, mert „felháborítja őket a szakképzésben és egyetemen dolgozók elnémítása, kifogásolják Balog Zoltán teljhatalmát az iskolaalapításokat érintő kérdésekben. Emellett tiltakoznak a tankerületek intézmények feletti hatalma és az iskolák államosítása ellen.” A sajtótájékoztató során egy „Honvédelmi Erőforrások Minisztériuma” táblát helyeztek el az EMMI épületén, ezzel jelezve, hogy nem értenek egyet a Honvédelmi Intézkedési Terv (HIT) bevezetésével az iskolákban.

A Tanítanék ma délután háromra vár mindenkit a Kossuth térre, aki nem ért egyet az utóbbi évek oktatáspolitikai intézkedéseivel!