Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Az Együtt visszalép Szél Bernadett és Hadházy Ákos javára

Ez a cikk több mint 6 éves.

Visszalép az Együtt az LMP két társelnökének javára a budaörsi (itt Szél Bernadett indulna), illetve szekszárdi (itt Hadházy Ákos indulna) egyéni választókerületekben – ezt Szigetvári Viktor, a párt miniszterelnök-jelöltje jelentette be a Magyar Nemzetnek adott hétfői interjújában.

Szigetvári azt is elmondta, egyoldalú visszalépésekről van szó, tehát nem egyeztek meg előzetesen az LMP-vel semmiről cserében. Ám az Együtt örülne, ha a többi ellenzéki párt is tenne hasonló gesztusokat feléjük.

„Mi elmondtuk, megegyezést szeretnénk az egyéni választókerületekben, mert az egyéni választókerületekben lehet leváltani Orbán Viktort, mondhatnám úgy is, hogy az a szavazat egy népszavazás Orbán Viktorról” – jelentette ki Szigetvári.

A politikus azt is hozzátette, jó néven vennék, ha az MSZP nem indítana ellenjelöltet Csepelen Szabó Szabolccsal szemben, aki 2014-ben az Összefogás színeiben megnyerte ezt a körzetet.

„Egyéni győzelmek kellenek, ehhez egy-egy jelölt kell a Fidesszel szemben. Másoknak viszont szerintem Berkecz Balázs, Baranyi Krisztina vagy Vajda Zoltán Együtt-politikusok javára kellene visszalépniük, és akkor nemhogy kétharmada nem lesz a Fidesznek, de többsége se.”

A párt egyébként már korábban is jelentett be hasonló lépést: múlt héten bejelentette, beállnak Mellár Tamás közgazdász mögé, aki Pécs egyik választókerületében mérettetné meg magát szocialista támogatással.

Annak lehetőségét, hogy az Együtt közös listán induljon az MSZP-vel vagy a DK-val, Szigetvári továbbra is határozottan kizárja.

(Fotó: MTI / Szigetváry Zsolt)