Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Rogán Antal előadta a Monty Python klasszikus boszorkányper jelenetét a Kossuth rádióban

Ez a cikk több mint 6 éves.

A magyar kormánynak, hatóságoknak van listája azokról a szervezetekről, akik az illegális bevándorlást propagálják, jó dologként állítják be, ráadásul jogi segítséget nyújtanak ahhoz – mondta Rogán Antal, a  a Kossuth Rádió Vasárnap Újság című műsorának adott interjúban. Rogán egy hasznos bizonyítási eljárást is mellékelt ahhoz, hogyan deríthető ki, kik az illegális bevándorlást támogató szervezetek.

Rogán a Stop Soros törvénytervezet kapcsán nyilatkozott, amely törvénybe iktatná az illegális bevándorlást támogató szervezet fogalmát, majd szankcionálná ezeket a szervezeteket. Rogán a rádióban egy fura bizonyitási eljárást is megmelített, idézzük szó szerint:

„legyen vita arról, hogy kik azok, akik ezt csinálják, és ha nem vallják be, akkor a hatóságok kényszerítsék rá őket erre a bevallásra”

Legyen vita, aztán mi kijelöljük a bűnösöket, ha pedig nem vallják be, kicsikarjuk tőlük a vallomást. Rogán Antal érvelési technikáját talán a Gyalog Galopp boszorkányper jelenetéhez lehet a legjobban hasonlítani.

Maga a törvénytervezet egyébként azt mondja ki, hogy azok számítanak illegális bevándorlást támogató szervezeteknek, akik külföldi pénzből szponzorálják az országba illegálisan bejutó menedékkérőket, akik akkor számítanak illegálisnak, ha később nem kapják meg a menekültstáuszt.

Csak hát ezeket a szervezeteket, akik illegálisan jutattnak be Magyarországra menedékkérőket, embercsempészeknek hívják. Ellenük pedig már most is feltudna lépni a magyar állam a törvény erejével, mégis egyetlen civil szervezetet se vádolt meg senki ilyen tevékenységgel a menekültválság 2015-ös kezdete óta.