Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

A szigetvári MSZP-s jelölt megegyezett a Fidesszel, hogy meghúzza magát

Ez a cikk több mint 6 éves.

Szigetvár ellenzéki polgármestere, aki az április 8-i választáson az MSZP (és DK) képviselőjelöltje lesz, interjút adott a 24.hu-nak, amelyben arról beszél, polgármesterként egyezséget kötött a Fideszben a város hitelének átvállalásáért cserébe.

„Volt a városnak a gyógyfürdő miatt négyszázmillió forintos hitele. Azt ígérték nekem, hogy ezt állami pénzből konszolidálhatjuk, ha meghúzom magam és nem a saját ambícióimat kergetem. Megegyeztünk.”

A Fidesz végül nem tartotta magát az egyezséghez: „ez nem esik jól az embernek” – mondja Vass Péter. Pedig a maga részéről annyira igyekezett megfelelni az egyezségnek, hogy kirúgta városi főépítészi pozíciójából Berkecz Balázst, az Együtt politikusát, amiért utóbbi fasisztának nevezte a miniszterelnököt.

Vass Péter (Fotó: Youtube)

Az egész nem előzmény nélküli, 2014-es polgármesteri megválasztásakor hízelgő köszönőlevelet írt a kormánynak, melyben ilyen mondatok szerepeltek:

„Mi, a város jelenlegi irányítói nem csak most, hanem egészen 2019-ig meg szeretnénk, meg akarunk, és meg is fogunk felelni a Kormányunknak.”

A polgármesternek nem ezek az egyedüli bizarr politikai ügye. Már mi is írtuk arról, hogy 2016-ban egy iskolai rendezvényen beteg malacokhoz hasonlította a hátrányos helyzetű gyerekeket. Ettől a kijelentésétől a mostani interjúban sem határolódott el, nem is érti, mi ezzel a vészterhes időket idéző szociáldarwinista kijelentésével.

Vass emellett korábban a fideszes földárveréseken vehetett földet, sőt két trafik koncesszióját is elnyerte 2013-ban. A politikus azonban úgy véli, egyik ügyben sincs semmi furcsaság

Vass Péter ellen a szigetvári választókerületben egyébként a kormánypárt részéről Nagy Csaba indul, de az Együtt is beszáll a mérkőzésbe, ráadásul Vass egykori feleségét, Vassné Ágnest indítja. A polgármester szerint a volt felesége vissza fog lépni, ám Berkecz Balázs úgy nyilatkozott, az Együttnek esze ágában sincs visszaléptetni a jelöltet.