Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Zavar az erőben: már az Echo tévénél is menekülteknek nevezik a menekülteket!

Ez a cikk több mint 6 éves.

Miután a napokban kiderült, hogy a magyar állam mégiscsak befogadott „titokban” 1300 menekültet, nincsenek könnyű helyzetben a bevándorlásellenes propagandát évek óta napszámban ontó Fidesz-politikusok és sajtómunkások. Pintér Sándor fura sajtótájékoztatója után most az Echo Tévénél támadt zavar az erőben, amikor az öt perce lendületesen sorosozó Németh Szilárdnak megdöbbentő kérdést tett fel a műsorvezető.

A sajtótörténeti gyöngyszemre a Zero tumblren bukkantunk: Németh Szilárd szereplése tehát dinamikusan kezdődik, a szokásos bakugrásokkal. Miután közölte, hogy Szél Bernadett és az LMP is Soros zsebében vannak, és emellett 5 percen át érvelt, egyre inkább Szél sorosbérenc voltára fókuszálva, hirtelen fordulattal kijelentette, hogy ha az LMP mást küldene, azzal nem lenne baj. Csak Szél Bernadett jelent veszélyt a nemzetbiztonsági bizottságban a Soros-terv ellen küzdő kormány erőfeszítéseire.

Ezután térünk át arra a friss hírre, hogy Magyarország mégiscsak oltalmába fogadott több mint ezer külföldit. Az Echo Tévé munkatársa, és ezt nagyon meg tudjuk érteni, szeretne kicsit tisztábban látni. Előbb egy teljesen zűrös kérdést tesz fel, amelyben sikerül kikerülni az M-betűs szavakat. De aztán nem bírja tovább:

Mi a döntő különbség a kvótamenekültek és a menedékkérők között, vagy? – fogalmazza meg a dilemmát, a végét kicsit elharapva, feltehetően ő is érzi, hogy ingoványos talajra tévedt

Hát, a, a.. – kezdi Németh Szilárd, majd kapcsol, és figyelmezteti a műsorvezetőt: „Nincs ilyen, hogy kvótamenekült. Kvótamenekült nincs. A menekülteket nem akarják szétosztani, az ILLEGÁLIS migránsokat akarják szétosztani” – folytatja megemelve hangját, különös nyomatékot helyezve az „illegális” szóra.

Közben, hála az adás rendezőinek, láthatjuk a műsorvezető arcát is: mint egy restelkedő diák, akit most szúrt le a tanár, bosszúsan-szégyenkezve ingatja a fejét: eltévesztette a leckét.

Ha valaki esetleg a Marson tartózkodott volna az elmúlt három évben, akkor emlékeztetnénk, hogy az Európai Unión belül felmerült kvóták mindig is menekültekre vonatkoztak, olyan emberekre, akik már igazoltan kiérdemelték a menekültstátuszt. Bár a magyar kormány és szövetségesei következetesen azt próbálták elhitetni, hogy az illegális migráció erőltetéséről van szó, és a menekült szót száműzték a szótárukból, az illegális migrációt soha egyetlen uniós szereplő sem szorgalmazta.

Ez csak egy plakátokból, reklámszpotokból és Németh Szilárd-litániákból rakott nagy szélmalom, ami előtt a kormány úgy hadonászik, mintha titánokkal küzdene. És most mintha beleakadt volna valami… a valóság apró foszlánya.

(zero tumblr)