Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Ha minden igaz lenne, amit a Fidesz médiája állít a ma esti diáktüntetésekről, akkor háromszor is megbukna az Orbán-kormány

Ez a cikk több mint 6 éves.

A német szociáldemokraták pénzén, az ellenzéki pártok, Soros György támogatásával, a CEU-n kiképzett aktivisták  döntik meg ma este az Orbán-kormányt, mert lusták tanulni.

Biztos kihagytam valamit, de így lehetne összefoglalni azt, amit a kormánypárti média az elmúlt napokban összehordott a péntek délutáni diáktüntetésről, amit a Független Diákparlament szervez.

De tényleg, hol vannak a békaemberek?

Január 19-én 16 óra 15 perctől 18 óráig tüntetnek a diákok a Kossuth téren. Az esemény leírása szerint, ahol eddig 13 ezer ember jelezte, hogy ott lesz, és 39 ezer érdeklődik iránta, ezek a diákok céljai:
• Összefoglalni a diákság problémáit.
• Felvilágosítani a diákságot az oktatás modern rendszereiről.
• Felhívni a figyelmet a problémáinkra, és azokra megoldást keresni.
• Egy élhetőbb, gyerekekre szabottabb oktatási rendszerben tanulni.
• Demonstrálni, hogy nekünk, diákoknak vannak gondolataink, amiket érvényesíteni szeretnénk.
• MEGMUTATNI, HOGY HA MÁS NEM, AKKOR MI FOGUNK VÁLTOZTATNI A RÉGI, ELAVULT OKTATÁSI RENDSZER IGAZSÁGTALANSÁGAIN, MELYEK BENNÜNKET ÉRINTENEK

A tüntetésről itt írtunk részletesebben.

Tényleg senkinek nem tűnik fel a kormánymédiában ez a sok egymásnak ellentmondó ostobaság? Ha ilyen egységfrontban sorakozna a fel a kormánnyal szemben mindenki (mondjuk még Ferenc pápát beleírhatták volna), akkor én csomagolnék Orbánék helyében.

Tudjuk mi ennek a taktikának a lényege. A Fidesz sajtója elmond minden baromságot, előre feltolja a várakozásokat az ellenzéki hívekben is, hogy most jön majd a nagy összecsapás. Olyan állításokat ad a tüntetők szájába, amik nem fognak elhangozni, majd a tüntetés után, röhögve kiáll, amikor ezek a várakozások nem teljesültek. Hát ennyit tudtok? Meg se tudjátok dönteni Orbánt?

Persze az igazság az, hogy pár tizenéves srác és lány szervez este tüntetést, és előtte iskolai sztrájkot. Nem Orbán megdöntésért, hanem azért, mert szeretnének jobb oktatást kapni. És mindenféle médiahátszél nélkül el is jutottak addig, hogy pár ezren – csak a közösségi médiában elterjedt hír révén – jelezzék is, csatlakoznak a „Ne menj suliba” naphoz, aztán a médiahátszéllel ez a szám tízezres nagyságrendűre ment fel.

Őszintén, én nem hiszem, hogy több tízezren lennének kint este a Kossuth téren, de sokan lesznek ahhoz képest, hogy nem Soros György, nem Ferenc pápa, nem a sátán és nem is Angela Merkel támogatásával szervezik ezt a tüntetést, és nem is fogják megdönteni a kormányt.

Ez pedig már önmagában is jelzi, hogy nagyon sokan, köztük nagyok sok diák nem tartja megfelelőnek a magyar közoktatást.

Mert ha nem lennének problémák, senki se menne ki tüntetni. De azt látjuk, vannak, méghozzá annyira súlyosak, hogy diákok és szülők is most már évek óta  (lásd kockás ingesek, Tanítanék), újra és újra utcára vonulnak.

Lehet, hogy nem démonizálni, megfélemlíteni, leverni kéne őket, hanem inkább meghallgatni, és akkor tényleg üresek maradnának az utcák, és a gonosz háttérhatalom is szomorú arccal sunnyogna haza.