Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

A mi pénzünkből és a mi gyerekeink kárára dőzsölhet a fideszes elit

Ez a cikk több mint 6 éves.

Fideszes potentátok lubickolnak abban a medencében, amit építésekor az I. kerületi önkormányzat még „tanmedenceként” reklámozott. Az Oxygen Wellness luxussportcentrumba nem járhatnak a párszáz méterre található iskola tanulói, mert zavarják az ott szórakozó narancscelebeket. Ehelyett egy sokkal távolabbi uszodába buszoztatják a lurkókat hajnalok hajnalán. Közben Kerényi Imre luxustábort szervez a politikai elit gyerekeinek. Hétköznapok az Orbán-rezsimben.

A HVG derítette ki, hogyan is működnek a dolgok a budavári önkormányzat tulajdonában lévő sportcentrumban. 2010-ben, nem sokkal az átadás előtt, a kerület polgármestere, a rekordolcsó lakásbérléseiről elhíresült Nagy Gábor Tamás még azzal büszkélkedett, hogy

„megoldódik a kerületi kisiskolások úszásoktatása”

a létesítmény ugyanis egy 20 méteres tanmedencét is magába foglal majd.

A medence meg is van, csak épp a kerületi kisiskolások nem nagyon férnek hozzá. 10 ezer forintos a napi belépő, gyerekeknek belépni „kizárólag szülői felügyelettel, illetve szülői felelősségvállalási nyilatkozattal” lehetséges. A tanmedence pedig teljesen alkalmatlan úszásoktatásra a sötétített üvegfal, a LED-világítás és a fekete csempe miatt.

Nem meglepő hát, hogy gyerekeket nem igazán találni a medencében, a politikai és gazdasági elit tagjait annál inkább. Látták már itt Habony Árpádot, és rengeteg más kormányközeli politikust és pénzembert.

„Tanmedence” (Fotó: Facebook / Oxygen Wellness)

A létesítménytől 270 méterre található egy általános iskola, de a diákok nem itt, hanem a sokkal távolabb, nem is a kerületben található Császár-Komjádi Sportuszodába járnak úszóoktatásra. Sajnos ez csak hajnali buszozással és duplaórában oldható meg, de a polgármester szerint ez a megoldás

„egyszerűbb és könnyebben szervezhető”.

Hát nem?

Ha a gyerekek mégis szomorkodnának emiatt, akkor felvidíthatja őket a hír, hogy Kerényi Imre gyerektábort szervez, ahol többek között

„az ifjak római centuriák mintájára masíroznak és hadi versenyt rendeznek, a lányok pedig népi körtáncot, úgynevezett leánykarikázót lejtenek, és szobrokat utánozva megismerik az ókori ruhaviseletet.”

Na persze, ez a tábor sem az egyszerű gyerekeknek szól, kizárólag a politikai elit gyerekeinek. A Magyar Nemzet kiderítette, hogy az ún. Gizella táborba 250 ezer forintos a belépő. A lap Kerényi elképzelését is idézi:

„A Gizella tábor toborzólevelét a tavasz folyamán megkapják polgármestereink, államtitkáraink és minisztereink, azzal a kéréssel, hogy gyermekeiket, unokáikat fizessék be a vörösberényi Gizella táborba.”

Kerényitől megszokott hagymázas lázálom az egész, mindenesetre a magyar állam a mi pénzünkből eddig már 620 millió forintot költött a tervezett tábor helyszínéül szolgáló vörösberényi kolostorra.

A két történetnél nem is találhatnánk jobb példákat az Orbán-rezsim hétköznapjainak szemléltetésére.

Diktatúrázhatunk, meg korruptozhatunk, de mindeközben az történik, hogy teljesen legális módon kijátsszák a közvagyont a fideszes elit privát élvezetére.

Ez is része annak a folyamatnak, amiről itt a Mércénél évek óta beszélünk: a Fidesz perverz újraelosztást hajt végre, a magyar nép anyagi forrásait úgy csoportosítja át, hogy az a leggazdagabbaknak, a narancselit tagjainak kedvezzen, az ország többségének pedig nem.

A köztulajdonban lévő uszodát nem a köz, csak az elit használhatja, ahogyan a Kerényi táborozására elköltött közpénzből sem az hétköznapi emberek gyerekei nyaralhatnak, hanem a politikusok csemetéi.

De ellenpontozásként azért jegyezzük meg, ennek nem kéne szükségszerűen így lennie.

Élhetnénk egy olyan országban, ahol a közvagyon a köz javát szolgálja. Egy olyan igazságos társadalomban, ahol a társadalom pénzét nem az elit luxuszórakozására költjük, hanem azokra, akiknek kevesebb pénz és jólét jutott.

Az április 8-i választásoknak ez is a tétje.

Frissítés 2017. 01. 18. – A Kormányzati Tájékoztatási Központ cáfol

A Kormányzati Tájékoztatási Központ cáfolja, hogy Kerényi Imre tábora kedvéért biztosított volna a kormány 620 millió forintos támogatást a vörösberényi kolostor rendbetételére:

„A Magyar Nemzet hazudik. A Kormány 1003/2018. (I. 15.) Korm. határozata alapján  a vörösberényi kolostoregyüttes ifjúsági tábor lesz, ahol az Erzsébet-táborhoz hasonlóan magyar gyerekek nyaralhatnak majd. „