Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Imádkozni fog barátaival az őt kiprédikáló plébánosért a hódmezővásárhelyi ellenzéki jelölt

Ez a cikk több mint 6 éves.

Ne hagyjuk, hogy győzzön a gonosz. Ezzel a címmel tett ki vasárnap este Facebook-bejegyzést Márki-Zay Péter, hódmezővásárhelyi ellenzéki jelölt, amelyben azt kéri, senki se támadja a hívőket és az egyházat, azért, ami történt. Kijelenti, barátaival imádkozni fognak az őt kiprédikáló Német László plébánosért, mert Márki szerint ő is csupán áldozat.

Mint tegnap helyszíni tudósításunkban írtuk, Németh László esperes, a vásárhelyi Szent István téri plébánia vezetője, a vasárnap reggeli szentmise végén, az azt levezető pap után, civilben lépett a mikrofonhoz, és külön beszédben ítélte el Márki-Zay Péter ellenzéki polgármester-jelöltet a Hír TV-n nemrég elhangzott interjúja okán.

A történtekre és a média beszámolóira reagálva mondta el Márki, imádkozni fognak Németh Lászlóért:

Katolikus testvéreimmel messengeren, telefonon egyeztetve most Laci atyáért imádkozunk – tudom, rettenetes lehet most neki. Láttam mennyire izgult fellépése előtt, mikor még viszonozta biccentésem. Délutáni egyháztanács-ülésünk alatt egy telefonhívást én vettem fel a plébánián. Egy nem hívő adófizető állampolgár fejezte ki indulatait – nekem! Megértem felháborodását, és azt is tudom, hogy a belvárosi plébánia telefonján még többen próbálkozhattak ma. Tudom, hogy Laci atya most az emberek haragja, híveinek látványos elfordulása mellett a lelkiismeretével is viaskodik. Szeretném ha tudná, hogy mi nem ellene, hanem vele vagyunk ebben a küzdelemben.

Szerinte Némethet is egy mindent manipuláló politikus vette rá erre a tettre.

A történtekre egyetlen magyarázatot tudok elképzelni, ahogy az utóbbi (és nyilván az elkövetkezendő) hetek eseményeire is: a háttérből egy mindent manipuláló politikus vehette őt rá erre, valaki, akinek számára az egyház feláldozható, aki számára a közösségek megosztása puszta hatalmi eszköz, és aki emberi életeket tesz tönkre egy választási győzelemért.

Márki arra kér mindenkit, hogy ne az egyházat és a hívőket kritizálják.

Oldalam máris tele van az EGYHÁZAT TALÁN JOGGAL, DE SZÁMOMRA FÁJDALMASAN KRITIZÁLÓ kommentekkel… Úgy tűnik, ismét győz a gonosz, nő a magyar társadalom megosztottsága, az összefogás helyett ismét egymást marjuk – ahelyett, hogy most ateista és vallásos, katolikus és más vallású becsületes magyar emberek MINDANNYIAN SZERETETBEN ÖSSZEFOGNÁNK A GONOSZ ELLEN!