Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Szigetvári Viktor az Együtt miniszterelnök-jelöltje

Ez a cikk több mint 6 éves.

Küldöttgyűlést tartott ma az Együtt, ahol Szigetvári Viktort választották miniszterelnök-jelöltnek. A párt saját listát is állít a 2018-as választásokra, ezen Juhász Péter szerepel az első helyen, őt Szigetvári Viktor, Hajdu Nóra és Szabó Szabolcs követi.

A párt elveihez híven a lista első 60 helyén fele-fele arányban osztoznak női és férfi politikusok.

Ma az összes olyan ellenzéki párt, amelyik saját miniszterelnök-jelöltet állított, úgy beszél a választókhoz, mintha egyedül készülne kormányt alakítani, annak ellenére, hogy mindenki tudja, a Fideszt csak egy koalíciós kabinet tudja megtörni – közölte Szigetvári Viktor. A miniszterelnök-jelölt szerint „rendszerváltó koalíciós kormányt kell létrehozni, és abból nem hiányozhat az Együtt.”

Az Együtt két hét múlva megnevez több árnyékminisztert, és nyilvánosságra hozza az első kétszáz napról szóló programját – jelentette be Szigetvári.

Hajdu Nóra, az Együtt alelnöke, Juhász Péter, az Együtt elnöke és Szigetvári Viktor választmányi elnök a párt küldöttgyűlésén. (fotó: MTI/Mohai Balázs)

Juhász Péter pedig üzent az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltjének, Karácsony Gergelynek is, aki ma délelőtt arról beszélt, bárki, aki nem e két párt szövetségére szavaz, a Fideszt segíti győzelemre. Juhász szerint viszont :

„Kell, hogy képviselve legyen minden egyes szavazó a következő választáson, ezért elfogadjuk, hogy külön listán akarnak menni egyes pártok. Elfogadjuk azt, hogy meg kell hogy méressenek a különböző ideológiák, különböző világlátások, a különböző jövőképek. Elfogadjuk, mi is ezt mondjuk másokkal szemben adott esetben, ha annyira különböző a világkép. Azt azonban nem fogadjuk el, hogy ne működjenek ezen emberek, közösségek együtt, hiszen ezt várjuk el az egyénektől bármilyen kisebb közösségben, és ezt várjuk el egy működő hazában a különböző pártállású emberektől is.”

Néha elő kell állnia egy olyan helyzetnek, hogy minden választókerületben csak egy, méghozzá a legalkalmasabb jelölt áll szemben a Fidesszel – magyarázta Juhász.

„Ha az MSZP nem hajlandó arra, hogy legalább néhány helyen visszavonja jelöltjét, akkor hogy várható el egy másik párttól, hogy áldozatot hozzon?” – tette fel a költői kérdést a pártelnök, majd hangsúlyozta: ők továbbra is nyitottak az együttműködésre.

(MTI)

Címlapkép: MTI / Mohai Balázs