Hogy ne maradj le, értesítünk a nap 1-2 legfontosabb cikkéről a Mércén. Jöhet?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Devizahiteles tüntetők fociztak Felcsúton, a Puskás Akadémia focipályáján

A Nem adom a házam mozgalom aktivistái tartanak focimeccset az Orbán Viktor háza melletti, Mészáros Lőrinc által vezetett Puskás Akadémia egyik edzőpályáján.

A devizahitel-válság miatt tiltakozó mozgalom Facebookon azt írta, egyszerűen csak élnek a jogaikkal, a közpénzből épült futbalkomplexumban:

Sokan panaszkodnak, hogy elveszik a jogaikat. – Valójában önként mondanak le róla.
A legtöbb ember nem tesz semmit azért, hogy a jogaikat érvényre juttassák.
A bankárok, és idomított majmaik a politikusok ezt jól kihasználják. – És a legtöbben ezt birkamód tűrik.

A Sárgapólósok nem ilyenek. A Sárgapólósok bárkivel szembe mernek menni, hogy a jogaikat, és az igazságot érvényre juttassák.
Így volt ez a közpénzen épült felcsúti stadionnal is.

Csupán az első alkalommal kellett kicsit határozottnak lenni. A második alkalommal már csak szemfülesnek. A többi alkalommal már minden mindenki elfogadta, hogy vannak jogaink. – És mi élünk velük.

Korábban is tiltakoztak már a sárga pólós devizahitelesek Felcsúton, akkor kisebb lökdösődés, és futkározás után végül nem nagyon tudtak velük mit csinálni a biztonsági őrök.

Mint ahogy korábban mi is megírtuk, bár történtek előrelépések a devizahitel-válság felszámolásában, de még mindig több mint 500 ezer család költi átlagosan jövedelmének ötödét hiteltörlesztésre, és közel egymillió család ellen zajlik valamilyen végrehajtási eljárás Magyarországon.

Olvass tovább!