Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Holland szélsőjobbos vezérrel fotózkodott a Hit Gyülekezete főpásztora

Ez a cikk több mint 6 éves.

Németh Sándor, a Hit Gyülekezete újprotestáns magyar egyház vezetője december 28-án irodájában fogadta Geert Wilders holland szélsőjobboldali vezetőt, utóbbi Facebook-oldalának tanúsága szerint igen szívélyesen.

Geert Wilders a holland Szabadságpárt (PVV) elnöke, aki a 2017-es választásokon kis híján kormányra is került. A találkozóra abból az alkalomból került sor, hogy az egyház könyvkiadója, a Patmosz Records idén magyar fordításban is megjelentette Wilders könyvét Európa szerinte végzetessé váló iszlamizációjáról.

A könyvet Morvay Péter, az egyház hetilapjaként is szolgáló Hetek főszerkesztője ültette át magyar nyelvre.

Wilders magyar felesége, Krisztina révén az ünnepi időszakokban sokat jár Magyarországra: Budapesten és felesége szülőfalujában, Nyírparasznyán is rendszeresen megfordul, itt „Bunyós Pityu” nótaénekessel is rendszeresen lefotózkodik, most saját könyve magyar kiadása társaságában.

Wilders művét angolul Marked for Death: Islam’s War on the West and Me (Halálsoron: Az iszlám háborúja a nyugat ellen és ellenem), itthon idén decemberben a szerényebb: Halállistán címmel jelent meg. A politikai pamflet nyugaton szélsőséges, elnagyolt kijelentéseiről várt ismertté. Azt állította például, hogy az iszlám vallású országok diktatúrái „kifejezetten Mohamed próféta Koránban lefektetett jelenéseire” alapulnak. Korábban a holland protofasiszta vezető még erősebben nyilatkozott amikor 2008-ban a londoni Guardiannek azt mondta:

Az iszlám nem egy vallás, az egy ideológia, méghozzá egy retardált kultúra ideológiája.

Az egyébként az Egyesült Államokat bálványozó, és magának rendszeresen szólásszabadságot követelő Wilders a Koránt már betiltaná:

A Korán egy fasiszta könyv, egy könyv, amely erőszakra uszít. Ezért ugyanúgy be kellene tiltani, mint a Mein Kampfot.

A rendkívüli módon Izrael-párti Németh Sándornak és a Hit Gyülekezetének főleg azért tetszhet az otthonában szélsőségesnek és bevándorlóellenesnek számító holland politikus, mert ő is rendszeresen arról beszél, hogy Izraelnek van csupán joga szuverén államként létezni, a palesztinok államisága és az izraeli megszállás megszüntetése szerinte ugyanis „Jeruzsálem iszlamizálásával” lenne egyenértékű, ezt pedig „Athén és Róma iszlamizálása” követné.

A hazai sajtó a napokban arról is beszámolt, hogy a most éppen Soros György „bevándorlási terve” de korábban a muszlim bevándorlók ellen is kampányoló Orbán-kormány több, mint 750 millió forinttal támogatta a Hit Gyülekezetét, ebből a pénzből a Szent Pál Akadémia nevű teológiai főiskolájukat és a mega-istentiszteleteknek helyt adó, budapesti Hit Parkot bővíthetik majd. Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes az év folyamán már kétszer is előadott az akadémián.