Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

A szociáldemokrata székház épületének hajtott, és a CDU-székháznál is gyújtogatást tervezhetett egy férfi

Ez a cikk több mint 6 éves.

Az éjjel egy férfi a Németországi Szociáldemokrata Párt (SPD) székházába hajtott. A rendőrség benzines kannát, gázpalackot és éghető anyagokat talált az autóban. A férfi a rendőrségnek azt is elmondta, korábban tűzgyújtásra alkalmas anyagokat szállított a Kereszténydemokrata Párt (CDU) székháza elé. A rendőrség gyújtogatás kísérlete miatt indított nyomozást.

Az 58 éves férfi 24-én éjfél körül Peugeot-jával nagy sebességgel hajtott bele a berlini Willy-Brandt házba, az SPD székházába. Az autó lángra kapott, de az épület biztonsági berendezése eloltotta a tüzet. A férfi könnyebben megsérült, más sérültek nincsenek. A férfi később azt mondta a rendőrségnek, hogy véget akart vetni az életének.

A kiérkező rendőrségnek a férfi azt is elmondta, korábban az este folyamán a CDU székházánál is éghető anyagokat helyezett el. Egy takarító éjjel 11 előtt észre is vette az ismeretlen férfit, és értesítette a rendőrséget. A  táskában gázpalackokat és grillgyújtót találtak.

A rendőrség egyelőre nem talált arra utaló nyomot, hogy az akció mögött szélsőséges politikai motiváció állna, jelenleg gyújtogatás kísérlete miatt nyomoznak.

Az SPD és a CDU éppen januárban kezdenek koalíciós tárgyalásokba, hogy folytassák a 4 éve tartó nagykoalíciós kormányzásukat.

(Tagesspiegel, FAZ)

Címoldali kép: Reuters