Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Milliárdok karácsonyra Mészáros Lőrinc cégének

Ez a cikk több mint 6 éves.

Az unió közbeszerzési lapjából kiderül, hogy az év végén hatalmas összegekről döntöttek a közbeszerzések kapcsán. Nem szokatlan az uniós forrásokból kiépült intézményesített korrupció világában, hogy kormányközeli oligarchák örülhetnek a közbeszerzési hirdetmények láttán.  A karácsony előtti közbeszerzés-cunamiról a K-monitor készített gyűjtést.

A K-Monitor Red Flags fejlesztése egy olyan alkalmazás, amely a közbeszerzési dokumentumokban különféle algoritmusok, indikátorok alapján segít megtalálni korrupciós kockázatokat tartalmazó elemeket. A közbeszerzési dokumentum kockázat jelzése nem jelenti automatikusan azt, hogy az eljárás korrupt, csupán egy erős jelzés, hogy érdemes megkapargatni a felszínt.

Az ország leggyorsabban gazdagodó embere, a miniszterelenök kebelbarátja is örömködhet az ünnepek előtt. Mészáros Lőrinc cégbirodalmának a zászlós hajója, az építőiparban tevékenykedő Mészáros és Mészáros Kft. 63 milliárd forint értékben nyert el útépítési munkákat a Nemzeti Infrastruktúrafejlesztő Zrt. tenderén. Mészáros Lőrinc cége a 2×1 sávos M8-as autóút Körmend és Rábafüzes közti szakaszát építheti összesen valamivel több mint 63 milliárd forintért. Összehasonlításul nagyságrendileg a közmédia egész éves költségevetése volt hasonló összeg az elmúlt években.

A Szíjj László-féle  Duna Aszfalt szintén megkapta a maga közbeszerzését karácsonyra. 8 milliárd forintért végezhet el a Simicska-féle Közgép helyére lépő cég mélyépítést Baján. A baloldali kormányok alatt is nagy közbeszerzéseket nyerő Swietelsky Vasúttechnika Kft. is közel 62 milliárdért dolgozhat a Gödöllő-Hatvan vasútvonalon.

(K-Monitor)