Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

A fideszes EP-képviselő leplezi le a Soros-konzultáció hazugságait

Ez a cikk több mint 6 éves.

Egészen zavarba ejtő publicisztikát írt tegnap Surján László, fideszes EP-képviselő, a KDNP tiszteletbeli elnöke a Magyar Időkben. Ugyanazon a napon, amikor a kormányzat nevében Dömötör Csaba államtitkár minden idők legsikeresebb nemzeti konzultációjaként értékelte a Soros-konzultációt, Surján amiatt ostorozta az ellenzéket, hogy nem mondták el a választóknak: Soros nem is akar kötelező betelepítési kvótát.

Surján felsorolja az állítólagos Soros-terv elemeit, majd közbeszúrja:

„Van viszont az elképzelésében egy roppant jelentős mondat, amelyről mélyen hallgat az ellenzék. A siker elengedhetetlen feltétele, hogy a menekülteket ott helyezzék el, ahová menni akarnak, amennyiben befogadják őket. Ez bizony ellentétes a kötelező kvóta fogalmával”

Ez a mondat már csak azért vicces, mert a nemrég lezárult nemzeti konzultáció harmadik kérdése konkrétan azt „feszegette”, hogy vajon a magyar emberek támogatják-e a Soros-terv azon pontját, amely kötelezően osztaná szét a menekülteket az unió tagállamai között.

Konkrétan tehát az történik, hogy Surján akaratlanul leleplezi a fideszes álkonzultáció egyik hazugságát, csak azért, hogy a felelősséget ezért az ellenzék nyakába rakja.

De vajon miért az ellenzéknek kellett volna elmondania, hogy Soros nem akar kötelező betelepítési kvótát? A kormányt nem kötik az igazmondás keresztény követelményei? A tízparancsolat nyolcadik pontja alól felmentést ad a gránitszilárdságú alaptörvény?

Surján még azzal is megfejeli az egészet, hogy a „Soros-terv” bizonyos pontjaival a kormány is egyetért. Ilyen például a közös európai határőrség felállítása is, ezzel kapcsolatban például a konzultáció második pontjában hazudott a Fidesz.

Ha figyelmesen olvassuk Surján cikkét, találhatunk mér pár pontot, amiben a Fidesz egyetért a „Soros-tervvel”, illetve pár másik konzultációs torzítás is lelepleződik.

Kár, hogy az ellenzék mindezt elhallgatja! [hangosan nevetve jobbra el]