Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Kövér László azzal vádolja a háttérhatalmat, amit valójában a Fidesz követ el

Ez a cikk több mint 6 éves.

Azért lássuk be, kicsit mindannyian kedveljük Kövér Lászlót. Az Országgyűlés vasszigorú elnöke ugyanis olyan élvezettel és képi gazdagsággal tudja előadni a kormányzat éppen aktuális ideológiai nünükéjét, hogy azt öröm hallgatni. Legtöbbször azonban egy apró lehelet kell és összeomlik az egész építmény, mint a kismalac szalmából épített háza.

Az MTI így számol be a házelnök legújabb eszmefuttatásáról:

Napjaink „új hatalmasai” helyrehozhatatlanul meg akarják semmisíteni az emberek identitását, annak hiányában ugyanis senki nem képes megvédeni az érdekeit, így könnyebben alávethető és kifosztható – mondta Kövér László, az Országgyűlés elnöke pénteken, az Országház épületében tartott, „Halálra ítélve – papi sorsok ’56 után” című konferencián.

Kövér azt is hozzátette, hogy az emberi azonosságtudatnak nem pusztán csak egyes elemeit, hanem teljes egészét el akarják törölni. Ez ugye egy újabb szintlépés abban az ultijátszmában, amit a Fidesz politikának hív, hiszen eddig csak arról volt szó, hogy valakik – tudjukkik – a hagyományos nemzeti és nemi identitásokat akarják eltörölni.

A probléma csak az, hogy a művelet, amiről Kövér beszél, konkrétan kivitelezhetetlen. Nem lehetséges.

Az emberi létezés alapvető része az azonosságtudat, vagyis az, hogy gondolunk valamit magunkról, elhelyezzük magunkat a világban másokhoz képest. Minden egyén eszméletlen sok dolgot gondol magáról és környezetéről: hogy szőkék vagy barnák vagyunk, városiak vagy vidékiek; édesapánk vasutas volt vagy orvos; kiskorunkban focizni szerettünk vagy olvasni; hogy hány évesen csókolóztunk először; hogy magyarok vagyunk; katolikus bűntudat vagy protestáns ambíció hajt-e; és a sor nagyon hosszan folytatható.

(MTI Fotó: Máthé Zoltán)

Ez az ember azonosságtudata, ami abból az egyszerű tulajdonságunkból fakad, hogy gondolkodó, reflexív lények vagyunk, akik nemcsak külső hatásokat szenvedünk el, és azokra öntudattalanul reagálunk, hanem minden hatásról gondolunk is valamit, értelmezzük.

Az emberi identitás ebből a folyamatos értelmezési kényszerből, öntudatból származik, így ha valaki fel akarná ezt számolni, akkor az emberi agyat kéne, hogy eltávolítsa. Ami, hát lássuk be, nem lenne túl hatékony valakinek, aki ugye az emberiség uralmára tör.

Az emberi identitás és identitásképzés elég bonyolult dolog, és mivel folyamatosan külső hatásokra is reagál, ezért nyilván befolyásolni is lehet.

Például azzal, hogy folyamatosan az identitásának olyan elemeit erősítjük meg, amely elfeledtet más szempontokat. Ha például egész nap a nemzet szabadságharcáról hall, ránk leselkedő külső veszélyről, akkor például háttérbe szorulhat az a szempont, hogy egyik napról a másikra él csak, és mindezt egy olyan rendszerben, amely egy szűk kiváltságos réteg felé irányít minden erőforrást, és az átlagembertől vesz el.

Ismerős?

Hát persze, hogy ismerős! Ez a Fidesz politikája minimum 2010 óta. Az állami szervek és a média teljes erejével éri azt el, hogy csak olyan társadalmi problémák jelenhetnek meg huzamosabb ideig, amely valamilyen szinte elhelyezhetők a magyar nemzet szabadságharcának keretében.

Vagyis az emberek identitásának ezt az elemét hangsúlyozza ki, jobban mondva kényszeríti ki, és minden egyéb szempontot nem hagy kibontakozni, nemzetárulózással, Soros-bérencezéssel folyt el.

Ezért lehetséges, hogy például hosszú távon semmilyen más hang nem tudott megkapaszkodni a magyar politikai nyilvánosságban. Mindannyian tudjuk, milyen szörnyű helyzetben van az egészségügy, mégis, amikor ápolók által ki, hogy küzdjenek érdekeikért, akkor hangjuk elveszett a migránsozás közepén. Ugyanez van a tanárokkal, kéményseprőkkel, önkormányzati dolgozókkal.

Ezek az emberek nem az ápolói vagy tanári „identitásukat” akarták érvényre juttatni, de hangot akartak adni hétköznapi tapasztalataiknak – ami ugye önazonosságuk része. Annak a tapasztalatnak, hogy semmibe veszi őket a hatalom, kizsigereli és kifosztja őket.

Reagált erre valaha is érdemben a Fidesz? Nem.

Nézzünk rá még egyszer Kövér mondataira: napjaink új hatalmasai helyrehozhatatlanul meg akarják semmisíteni az emberek identitását, annak hiányában ugyanis senki nem képes megvédeni az érdekeit, így könnyebben alávethető és kifosztható.

Hát igen. Igaza van, házelnök úr. Ezt csinálják önök.