Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Semmit se tudott mondani arra Orbán, hogy a külföldi multiknak miért kell kevesebbet adózniuk, mint a magyar cégeknek

Ez a cikk több mint 6 éves.

Kemény napon van túl Orbán Viktor. Napirend előtt Vona Gábor diktátorozta Orbánt, azonnali kérdésben Demeter Márta fenyegette börtönnel, és Volner János kérdésére se tudott válaszolni, hogy miért kell kevesebb adót és járulékot fizetnie a külföldi cégeknek, mint a magyaroknak.

Vona: 2018 lesz a lázadás éve

Napirend előtt Vona Gábor kért szót, aki a Jobbikot sújtó példátlan Állami Számvevőszék döntésről beszélt.

Vona szerint a korrupt, zsarnok Orbán Viktor döntött, hogy

„megpróbálja megsemmisíteni az egyedüli kormányváltó erőt és ezzel a demokrácia redőnyét lehúzva elérje hőn áhított vágyát, a diktatúra kiépítését.”

Vona felidézte Orbán Viktor szavait is arról, hogy 2017 Európa szerte a lázadás éve lesz, de a Jobbik elnöke szerint már látszik, hogy a lázadás 2018-ban Magyarországon jön el, ami el fogja sodorni az Orbán-kormányt.

Dömötör Csaba válaszában kifejette Vona „egy nemzeti pártból kétfarkú cica pártot csinált”, miután „összegabalyodtak egy oligarchával, és közben törvényt sértettek”.

Vona végül bejelentette péntek délután 5 órára a Fidesz székház elé hívja a demokráciáért aggódó állampolgárokat.

Szél Bernadett: A korrupció olyan a Fidesznek, mint a magyar embernek a levegő

Az LMP frakcióvezetője pártja korrupciós csomagjára hívta fel napirend előtt a polgárok figyelmét a Parlamentben. Szél szerint, ha az LMP 2018-ban kormányra jut, övék lesz Magyarország első korrupciómentes kormánya. A Fidesz képviselőihez fordulva pedig elmondta:

„a korrupció nem láthatatlan szörny, van arca, neve, itt ülnek velem szemben a parlamentben”

Szél azt is elmondta: a fideszesek „tettestársak, akik miatt nincs elég ct, nincs elég iskola, akik miatt vacak bérért robotolnak ebben az országban”. A „Szél-kormány azonban egytől egyig vissza fogja venni a pénzeket, és el fog számoltatni mindenkit.

Kunhalmi Ágnes: Ki fogjuk kiáltani a negyedik köztársaságot, ha megnyerjük a választásokat.

Az MSZP politikusa felszólalásában egy erős képel próbálta meg az Index szerint összefoglalni a Fidesz kormányzásának eredményeit:

Az egy erős, büszke nemzetállamnak számít-e, ahol minden harmadik gyerek éhezik, hét év alatt duplájára nőtt a kórházi fertőzések száma, 50 ezer gyereket raktak ki az iskolából és az ország fele nettó százezer forint alatt keres? Ha ez az Isten kegyelméből történő jobboldali kormányzás mérlege, akkor sürgősen kongassák meg a vészharangokat.

Volner János: Miért kapnak nagyobb kedvezményt a külföldi cégek?

A Jobbik képviselője arról kérdezte Orbán Viktort, hogyan lehetséges az, hogy míg a magyarországi magyar cégeknek osztalék adót kell fizetniük, addig a külföldi cégek nem itt fizetnek a nyereségük után? A Jobbik képviselője azt kérdezte Orbántól nem érzi-e ugy, hogy ezzel versenyhátrányba kerülnek a magyar cégek?

Orbán Viktor viszontválaszában azt mondta itt valami félreértésről lehet szó, mert szerinte egységes adószabályok vonatkoznak a magyar és a nem magyar cégekre is.

A 24.hu szerint, „az LMP-s Demeter Márta azt mondta ma Magyarországon Orbán Viktor jelenti a legnagyobb nemzetbiztonsági kockázatot, majd korrupcióval vádolva a Fideszt, börtönt ígért a kormányfőnek, ekképpen:

Miniszterelnök úr, önök ülni fognak!”

Volner: elnök úr önnek remeg a keze, elnök úr ön hazudik

Volner János az Állami Számvevőszék elnökét, a volt fideszes képviselő Domonkos Lászlót kérdezte. Volner felelevenítette, hogy a Jobbik hogyan próbálta leadni a papírjait a Számvevőszék vizsgálatához, és hogyan nem hagyta ezt a szervezet, majd két kérdést tett fel:
– Miért nem vizsgálja az Állami Számvevőszék a Fidesz 2014-es választásokra vonatkozó hasonló ügyét, ahol kiderült a kormánypárt nem fizetett hirdetésekért?
– Milyen anyagok alapján folytatta le a vizsgálatát a szervezet, ha a Jobbik papírjait nem fogadták be, a NAV-nál pedig nincsenek is még meg egy ilyen vizsgálathoz szükséges papírok? Illetve, azt kérte Domonkostól mondja el miből áll össze a 331 millió forint tiltott támogatás, milyen procedúra alapján számolták ezt ki?

Válaszában Domonkos csak annyi tudott mondani, hogy a Fidesz 2014-es számaival minden rendben van. Illetve közölte a Jobbik ellenőrzése kapcsán az ügyészség jár el a feljelentés kérdésben.

Volner viszontválaszában azt kérte Domonkos mondja el a pontos képletet amelyből kiszámolták a 331 millió forintot, és azt is üzente az ÁSZ elnökének, hogy ha most kitáncol ebből az ügyből az még mentőkörülmény lehet később.

Domonkos viszont válaszában felháborodott, hogy Volner mentőkörülményes beszólásával, megfenyegette az Állami Számvevőszék elnökét. Ezután jelezte szerinte eddig is és ezután is minden eljárás törvényesen fog zajlani.

Forrás: 24.hu, Index, Alfahír, Mérce