Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

„Korrupt zsarnoknak” nevezte Vona Gábor Orbán Viktort

Ez a cikk több mint 6 éves.

A Simicska Lajos által birtokolt Hír TV Egyenesen című műsorában üzent Vona Gábor a Jobbik miniszterelnök-jelöltje Orbán Viktornak, miután pártja egész napos válságtanácskozásáról számolt be.

„Ide figyelj, Viktor, te korrupt zsarnok, nem félünk tőled! … Te azt mondtad, 2017 a lázadás éve lesz, én meg úgy gondolom, hogy a lázadás éve 2018 lesz amikor az emberek el fognak téged zavarni, így készülj, arra kérlek.”

Miután tegnap kiderült, hogy az Állami Számvevőszék Simicska plakátcégeinek a Jobbik részére nyújtott „kedvezményes” hirdetési lehetőséget tiltott kampányfinanszírozásnak minősítette, Vona egy jogászokból álló „válságstábbal” ma áttekintette a lehetőségeket. Helyzetüket nehéznek de nem reménytelennek írta le, és bejelentette, a párt határozott arról hogy közösségi pénzgyűjtést szervez arra hogy kifizethessék a szokatlanul nagy büntetést.

Ezen kívül Vona úgy nyilatkozott, „nem zárja ki,” hogy ezenkívül utcára is kell vonulniuk a párt lehetetlen helyzete miatt. A Jobbik elnöke szerint az őket ért büntetés „nem jogi ügy” és nem is csupán a Jobbikról szól, „nem így akartunk választást nyerni, hanem konstruktív békés módon, de úgy tűnik, a Fideszt ilyen eszközökkel nem lehet legyőzni.” Vona minden kormányváltást akaró embert felszólított hogy álljon ki mellettük.

A Jobbik és Simicska Lajos volt fideszes pártpénztárnok között azóta alakult ki közelebbi kapcsolat mióta 2015 februárjában Simicska több médiavállalatának szerkesztője is felállt székéből és otthagyta. Aznap Simicska több interjúban is kijelentette, hogy „Orbán egy geci!”

A kormány érdemben nem reagált a Jobbik vádjaira mely szerint a mostani büntetés egyszerűen arról szól hogy ellehetetlenítsék ellenzéküket a választások előtt pár hónappal. Arra a felvetésre, hogy 2010-ben és 2014-ben – akkor még Simicskával a háttérben – a Fidesz-KDNP is igénybevett cégénél plakátkedvezményt, Harrach Péter KDNP-s képviselő ma korábban csak annyit mondott: „Nincsen semmi baj a kettős mércével” ebben az esetben.