Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

A Fideszt is feljelentik gyanús plakátügyei miatt

Ez a cikk több mint 6 éves.

Csalás gyanújával tesz feljelentést Szigetvári Viktor a Fidesz ellen. Az Együtt Országos Tanácsának elnöke amiatt tesz feljentést, hogy egy plakátpiaci audit kimutatta, a 2014-es választások kampányában a kormánypárt 743 millió forint értékben használt közterületi hirdetést. Ez az összeg már önmagában annyi, mint amennyit a Fidesz teljes kampányköltségként bevallott, holott a kampányban más kiadásai is voltak.

Szigetvári bejelentésének apropóját az adja, hogy az egykori fideszes képviselő, Domokos László által vezetett számvevőszék 330 millió forintos tiltott támogatásával vádolja a Jobbikot, és ennek az összegnek a dupláját hajtaná be büntetésként.

A Fidesznek nemcsak a 2014-es, de a 2010-es kampány költségeivel kapcsolatban is vannak gyanús ügyei, amelyekben a most, a Jobbik kapcsán támadott Simicska Lajos is érintett. A 24.hu információi szerint a kormánypártnak akkor egy 1 milliárdos plakátköltség helyett csak 23 milliót kellett kifizetnie a Simicskához tartozó Mahir Cityposternek. Az is kiderült, 1300 plakátot számla nélkül helyeztek ki akkor.

Szigetvári Viktor felszólította a számvevőszék vezetőjét, rendeljen el célzott vizsgálatot a Fidesz plakátügyeivel kapcsolatban.

A plakátháború legújabb epizódjában a kormány teljesen nyíltan állami intézményeket használ politikai ellenfeleinek ellehetetlenítésére, miközben maga is nyakig ül olyan gyanús ügyletekben, amellyel most a Jobbikot vádolják.

A Jobbik egyébként tegnap bejelentette, ha valóban ki kel fizetniük a büntetést, akkor a 2018-as választási kampány idejére kiürül a párt kasszája:

„A jelenlegi helyzetben kérdésessé vált, hogy a Jobbik részt tud-e venni a jövő tavaszi parlamenti választáson” – közölte Volner János, a párt alelnöke és frakcióvezetője.

(Mérce / Magyar Nemzet)