Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

A Time magazin a csöndet megtörő nőket választotta az Év Emberének

Ez a cikk több mint 6 éves.

Idén a Time magazin az Év Emberének mindazokat a nőket választotta, akik a csendet megtörve felléptek a szexuális zaklatás ellen.

A #metoo mozgalom futótűzként söpört végig a közösségi platformokon, miután napvilágra kerültek az amerikai producer, Harvey Weinstein zaklatási ügyei.

Nem ez az első alkalom, hogy egy olyan csoport kapja az elismerést, amely nagyban befolyásolja a közéletet, a politikát vagy éppen a világ alakulását: volt már a Time-nál év embere „a magyar szabadságharcos” 1956-ban, 1993-ban „a békéért dolgozók” (köztük Nelson Mandela), 2014-ben pedig mindazok, akik az ebola ellen harcoltak, idén pedig mindazok előtt tiszteleg a magazin, akik erőt adtak annak a mozgalomnak, amely fellép a szexuális zaklatás ellen, világszerte.

Arról, hogy hogyan épülhetett Hollywoodban egy egész iparág a szexuális zaklatásra, itt írtunk bővebben, itt pedig minden cikkünk megtalálható, amit a #metoo kapcsán írtunk.

Külön érdemes megemlíteni, hogy idén is nagyon ácsingózott az elismerésre az amerikai elnök, Donald Trump, akiről már megválasztása előtt is jócskán napvilágot láttak olyan történetek, amelyekből kiderül, hogy elfogadhatatlan a viselkedése a nőkkel szemben (bár ezek a történetek valamiért az amerikai elnök pozícióját nem rengették meg), de nem kapta meg. És bár az elmúlt hetekben elég aktívan foglalkozott Twitterén a Time Év Embere választásával, most, hogy kiderült, kiket ismert el a magazin, Trump egyelőre hallgat.

Kép forrása: Time.com