Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

A hétmilliárd forintból épített körforgalom mellé nem csináltak buszmegállót, a Kutyapárt megtette

Ez a cikk több mint 6 éves.

Az RTL Klub készített riportot először arról a buszmegállóról, amely Óbuda és Üröm határán áll a nemrégiben átadott körforgalom mellett. Az EU-s forrásból kivitelezett körforgalom projekt közel 7.000.000.000 forintba került, ami a maga nemében is figyelemre méltó összeg. Pláne akkor tűnik hatalmasnak, ha a kivitelezéshez mérjük. Mivel nem sikerült a hétmilliárd forintos költségvetésbe a menetrend szerinti buszjárat megállójának a kialakítását is beleszuszakolni. A két önkormányzat határán lévő buszmegállóért, sem Üröm, sem Óbuda nem akarta vállalni a felelősséget. Így a gazdátlanul maradt megállóban áztak-fáztak az utasok.

Ekkor jött a Magyar Kétfarkú Kutya Párt és a Télapó az önkéntes csapatával, akik némi adományból felépítettek egy fedett várakozót a buszmegállóba. Az átadási ceremónia nem zajlott simán. Hiszen a két körzet mindkét kutyapártos jelöltje egyaránt le akarta fölözni az átadással járó politikai hasznot. Tóth Imre Óbudai MKKP jelölt, megrészegülve a Zuglóban elért 7 százalékos eredményétől, elakarta nyomni a Télapót, aki az MKKP Pest megyei képviselő-jelöltje. Végül a pártelnök erélyes fellépése tudta csak megakadályozni, hogy kárt tegyenek a frissen áradott megállóban. Zuglóban Tóth Imre sikere abban állt, hogy betartotta ígéretét, és nem jelent meg a körzetben. Óbuda határán megjelent, és mindannyian láthatjuk mi lett az eredménye.

A Kétfarkú Kutyapárt nyilvános kampánystratégiája az, hogy az államtól kapott kampánytámogatást az Óbuda-Üröm határán lévő buszmegállóhoz hasonló projektekre költik el. A Rózsa Sándor I. Népi Kampánypénz Tékozló Alapból megpályázható pénz összege attól függ, hogy hány jelöltjüknek tudják összegyűjteni az aláírásokat, de minimum 123 millió forint és maximum 500 millió forintot írnak ki pályázatra.

A bárki által megpályázható projektek kritériuma, hogy,nagyjából 30 nap alatt megvalósítható legyen. A vicces vagy hasznos vagy szép hármasságból legalább kettőnek meg kell felelnie. Hiánypótló legyen a projekt. Olyan hangulatjavító legyen, hogy  az emberek gondolkodását pozitív irányba befolyásolja, A közösségépítő feltétel lényege, hogy minél többen vegyenek részt az elkészítésében, megvalósításban,  és minél többen részesülnek az előnyeiből. Mindezek mellett tájékoztatónak, érzékenyítőnek, újszerűnek, kreatívnak, és cselekvésre ösztönzőnek kell lennie a projektnek, hogy részesüljön az állami kampánytámogatásból.