Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Abbahagyja a politizálást Pukli István

Ez a cikk több mint 6 éves.

Fotó: Csoszó Gabriella / FreeDoc (A szerző engedélyével)

A Tanítanék Mozgalom valamikor vezéralakja, Pukli István minden jel szerint kiszáll a politikából. A Magyar Nemzetnek adott interjúban elmondta, kiábrándult a pártpolitikából, és úgy érzi, nem megfelelő jelenleg a közeg ahhoz, hogy tovább folytassa.

„Egy ideje a háttérbe vonultam a párton belül, mert nem látom azt a potenciált, hogy átütő erejű lehetne a kezdeményezés. Ha a párt tovább küzd a vízióiért, az az ő dolga, és sok sikert kívánok neki, de azt gondolom, hogy ez most nem működőképes” – nyilatkozta Pukli.

A budapesti Teleki Blanka Gimnázium egykori igazgatója, aki Törley Kata és Pilz Olivér mellett vezető szerepet vállalt a tavalyi oktatási tiltakozásokban, idén májusban állt elő Polgári Világ nevű pártkezdeményezésével. Pukli kiábrándulásának okait abban látja, hogy az ellenzéki szereplők csupán Orbán leváltását tartják szem előtt, a szakpolitikára nem figyelnek. Emellett a Fidesz médiatúlsúlyát is felelősnek tartja abban, hogy politikai projektje nem tudott kibontakozni.

Az interjúban azonban saját és pártja felelősségét nem kifejezetten firtatja, pedig tavaszi pártbejelentése óta nem sokat hallhattunk nyilvános politikai cselekvésről, sőt azzal sem ment át a köztudatba, milyen célokért küzdene a Polgári Világ Pártja. Innen nézve pedig az átütő siker elmaradása nem kimondottan meglepő.