Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Ha ma adakozol, duplán adsz!

Ez a cikk több mint 6 éves.

A fekete péntek után itt van az adakozó kedd! A #GivingTuesday globális mozgalma jelzi azt a napot, hogy a fogyasztási szezon helyett az adakozásra kell koncentrálni. A kampány helyi együttműködésekben és a közösségi médiafelületeken is megjelenik világszerte. Persze a legjobb az, ha saját közösségünkben vehetünk részt benne önkéntes munkával, vagy ha a helyi segítő szervezetekkel együtt ünnepeljük az egész éves munkájukat.

Magyarországon is az adományozásra hívja fel a figyelmet az Adakozó Kedd kezdeményezésével a NIOK Alapítvány. Fesztivált is szerveznek a mai napon az Akváriumban a magyar popszcéna jeles alkotóival. Sőt ma az egyik banknak köszönhetően az utalások megduplázódnak ,összesen egymillió forint értékig, azaz minden elutalt forint helyett kétszer annyi érkezik az adományozott civil szervezet bankszámlájára.  A Mércével ajánlunk pár szerintünk is fontos projektet, mert adni jó!

Tanodaautó- Motiváció Egyesület

A balástyai gyermekek számára nagyon fontos lenne, hogy a tanodába be tudjanak jutni, mert sokan vannak, akik a tanyavilágból a napi kétszer két óra utazás miatt  nem tudnak a tanoda programban részt venni.

Vajon idén milyen lehet a karácsony? És utána?- Utcáról Lakásba Egyesület

A lakhatási szegénységgel küzdőknek segítő egyesület 15 családnak akarja szebbé varázsolni az ünnepeket. Minden bérlőjük számára karácsonyi ünnepséget szerveznek, amelyen ünnepi ebéddel, és karácsonyi csomaggal lepik meg a gyerekeket és felnőtteket. Emellett a téli időszakban a fűtésbe is besegítenek, ha kell, és családonként szükség esetén tűzifát is fognak biztosítani.

Rakjunk kályhát közösen- Védegylet

Pécs-Szabolcs telepen – a város egyik legszegényebb lakóközösségében – alakult egy helyiekből álló kezdeményezés, a Hősök Tere Munkacsoport, mely változtatni akar a kilátástalanságon. Gyuri és Piri ezen a telepen élnek 5 gyermekükkel és a munkacsoport aktív alapító tagjai. A téli fűtés számukra is óriási gondot jelent. Most a Védegylet azért gyűjt, hogy egy hatékony és szép kályhát építsenek nekik, mellyel téli tüzelőjük legalább felét meg tudják spórolni, míg az egész lakást kényelmesen kifűtik és egy sütő is lesz benne.

Tankolj fel! – Adománytaxi

Fennállásuk óta 500 háztartás felajánlásait tudták személyesen begyűjteni, melyből 28 település 7000 rászorulója részesült. Amennyiben sikerül elérni céljukat és összegyűjteni a kitűzött 700.000 forintos összeget, legalább egy évig biztosítva lesz, hogy mindig minden adomány háztól házig jusson.

Újítsuk fel az Aurórát- Marom Egyesület

A civil központ nagytermének a felújítására gyűjt az Auróra üzemeltető csapat. A nemzetközi és a hazai civil társadalom meghatározó befogadó központjának a nagyterme számos rangos rendezvénynek ad otthont, de a felújítás ráfér már. Ha az Aurórát támogatod végső soron a civil szervezetek rendezvényeit támogatod.

Végül, de nem utolsó sorban, támogassátok a Mércét!

Mi vagyunk az első valóban működő, csak az olvasói által eltartott magyar médiatermék. Mit kapsz a pénzedért? Élő videókat első kézből, szókimondó véleményeket, tűpontos elemzéseket, és sok olyan hírt, ami máshol nem jött volna le.