Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

1000 milliárd forint vs. Gulyás Gergely elvei – 1:0

Ez a cikk több mint 6 éves.

A Fidesz újabb nagyhatalom gyarmatává akarja tenni hazánkat. Az orosz medve barlangájának a szagát se, szeretjük, de legalább ismerjük. Most a kínai sárkányt hívta az országba a csak keletre nyitott diplomácia. Három napig most úgy néz ki Budapest, mintha mi lennénk a Guangzhou-külső. Lezárások és kínai zászlók mindenhol. A világhatalom előtt puccparádéba vágja magát az egész Fidesz vezérkar, mintha önként jelentkeztünk volna gyarmatnak.

Mindezt miért is? Kína és Közép-Kelet-Európa csúcs lesz Budapesten, ahol minden részvevő ország azt reméli, hogy ő lesz a kínaiak előre tolt bástyája az Unióban. Csakhogy a kínaiak ezt mindenkivel el is hitetik. Szijjártó Péter külgazdasági és futsal miniszter szerint Magyarország célja, hogy a térség legfőbb exportőre legyen Kínába. Merész gondolat. Ha a kínaiakat kérdezzük, ők inkább mást választanak, ha működőtőke exportjukról van szó a térségben.

A magyarországi Kína szakértők fogják a fejüket, hogy  magyar kormánynak annyira nincsen Kína-politikája, hogy a még azt is  kínaiaknak kell kitalálnia, hogy mi mit kapjunk a velük kötött üzletért. Mindenesetre az évszázad legrosszabb üzletét kötjük meg most a keleti szuperhatalommal. Egy olyan vasútvonalat újítunk fel aranyáron, amely 2400 év alatt térülne csak meg, mert alig járnak rajta, de Kínának már rögtön haszna van belőle. A közbeszerzések persze még idén beindulnak, hogy Mészáros Lőrincnek is jusson egy újabb kisvasút, jacht, helikopter, mindegy is mi csak drága legyen, a karácsony fa alá.   

Balog Zoltán Tibet zászlót lenget 2008-ban

A Free Tibet blog is lekerül a Fidesz honlapról. Gulyás Gergely elvei úgy röppentek el, amiként a Tibetért 2008-ban eleresztett békegalambok. 2011-ben még felszólaltak, amikor a kínai látogatás előtt rendelték be a rendőrök a hazánkban élő tibetieket. Ma már négy rendőr kell, hogy szakszerűtlenül megakadályozzanak egy tibeti zászló lengetést.

2010-ben a Parlamentbe látogató Dalai Lámával már nem találkozott senki sem hivatalosan magas szinten a Fidesz részéről. Az ok egyszerű, Mészáros Lőrinc gazdasági érdeke fontosabb, mint az emberi jogok mellett való kiállás. Jó volna már egy olyan kormány, aminek nemcsak érdekei, hanem értékei is vannak.