Hogy ne maradj le, értesítünk a nap 1-2 legfontosabb cikkéről a Mércén. Jöhet?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

1000 milliárd forint vs. Gulyás Gergely elvei – 1:0

A Fidesz újabb nagyhatalom gyarmatává akarja tenni hazánkat. Az orosz medve barlangájának a szagát se, szeretjük, de legalább ismerjük. Most a kínai sárkányt hívta az országba a csak keletre nyitott diplomácia. Három napig most úgy néz ki Budapest, mintha mi lennénk a Guangzhou-külső. Lezárások és kínai zászlók mindenhol. A világhatalom előtt puccparádéba vágja magát az egész Fidesz vezérkar, mintha önként jelentkeztünk volna gyarmatnak.

Mindezt miért is? Kína és Közép-Kelet-Európa csúcs lesz Budapesten, ahol minden részvevő ország azt reméli, hogy ő lesz a kínaiak előre tolt bástyája az Unióban. Csakhogy a kínaiak ezt mindenkivel el is hitetik. Szijjártó Péter külgazdasági és futsal miniszter szerint Magyarország célja, hogy a térség legfőbb exportőre legyen Kínába. Merész gondolat. Ha a kínaiakat kérdezzük, ők inkább mást választanak, ha működőtőke exportjukról van szó a térségben.

A magyarországi Kína szakértők fogják a fejüket, hogy  magyar kormánynak annyira nincsen Kína-politikája, hogy a még azt is  kínaiaknak kell kitalálnia, hogy mi mit kapjunk a velük kötött üzletért. Mindenesetre az évszázad legrosszabb üzletét kötjük meg most a keleti szuperhatalommal. Egy olyan vasútvonalat újítunk fel aranyáron, amely 2400 év alatt térülne csak meg, mert alig járnak rajta, de Kínának már rögtön haszna van belőle. A közbeszerzések persze még idén beindulnak, hogy Mészáros Lőrincnek is jusson egy újabb kisvasút, jacht, helikopter, mindegy is mi csak drága legyen, a karácsony fa alá.   

Balog Zoltán Tibet zászlót lenget 2008-ban

A Free Tibet blog is lekerül a Fidesz honlapról. Gulyás Gergely elvei úgy röppentek el, amiként a Tibetért 2008-ban eleresztett békegalambok. 2011-ben még felszólaltak, amikor a kínai látogatás előtt rendelték be a rendőrök a hazánkban élő tibetieket. Ma már négy rendőr kell, hogy szakszerűtlenül megakadályozzanak egy tibeti zászló lengetést.

2010-ben a Parlamentbe látogató Dalai Lámával már nem találkozott senki sem hivatalosan magas szinten a Fidesz részéről. Az ok egyszerű, Mészáros Lőrinc gazdasági érdeke fontosabb, mint az emberi jogok mellett való kiállás. Jó volna már egy olyan kormány, aminek nemcsak érdekei, hanem értékei is vannak. 

Olvass tovább!