Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Németh Szilárd szerint nincs nemzetbiztonsági fenyegetés

Ez a cikk több mint 6 éves.

Ma Magyarországon a szélsőséges szervezetek nem jelentenek komoly nemzetbiztonsági kockázatot az állam eminens működése miatt” – jelentette ki Németh Szilárd, nemzetbiztonsági bizottság fideszes alelnöke Facebook-oldalán, kedd délután. Németh a kedd délutáni bizottsági zárt ülés után – ahol Pintér Sándor belügyminiszter beszámolóját is meghallgatták – számolt be erről sajtótájékoztatón.

Ahogy ott Németh kiemelte, a bizottsági ülésen elhangzottak alapján szerinte a szélsőséges szervezetek ma nem jelentenek komoly problémát az országban, ezt pedig élesen szembeállította a nyugat-európai helyzettel. Az ottani viszonyokkal szemben kiemelte, hogy itthon „a kormány szervei garantálják” a közbiztonságot.

A mostani kijelentés előtt viszont még egészen mást sugalltak a kormánypárti képviselők és hozzájuk közel álló elemzők. Szeptemberben maga Németh még „ellenzéki felforgatókról” és a Gulyás Márton Közös Ország Mozgalmának tulajdonított „forró őszről” értekezett, amelynek keretében Gulyást, Schilling Árpádot és Vágó Gábort nemzetbiztonsági kockázatnak nevezte.

A kormánymédiában rendszeresen megszólaló Földi László „biztonságpolitikai szakértő” októberben pedig azt nyilatkozta, szerinte Magyarországon a civil szervezetek belső ellenségnek számítanak, és akár rögtönítélő bíróság után is lelőhetőek lennének.

A Fidesz „forró ősz” témája tehát most újabb fordulatot vett, Németh Szilárd már nem gondolja, hogy bármilyen szélsőséges szervezet komoly gondot okozhatna, mindezt pedig a kiváló kormányzati munkával magyarázta.

A kormány által lebegtetett „sorosista veszély” mellett azonban Németh érdemben most sem reagált arra, hogyan is áll a 2016 novemberében a körúton robbantó szélsőjobboldali merénylő ügye, vagy hogy milyen fejlemények keletkeztek Győrkös István, az ultranacionalista Magyar Nemzeti Arcvonal rendőri életbe kerülő lövöldözése, és a Magyar Nemzeti Arcvonal orosz kapcsolatairól megjelent sajtóinformációk nyomán. Győrkös ügyében a Központi Nyomozó Főügyészség 2017 júliusában zárta le a vizsgálatát, amely megállapította bűnösségét.

(Fidesz.hu/Átlátszó)