Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Az államtitkár szerint a férfiak feladata az otthon megteremtése

Ez a cikk több mint 6 éves.

Tegnap este kék fénnyel világították meg a Lánchidat a nemzetközi férfinap alkalmából, délután pedig a Férfiak Klubja nevű szervezettel közösen állított férfiak felelőssége fát, Németh Zsolt, az Országgyűlés külügyi bizottságának fideszes elnöke, az EMMI államtitkára, és Király Nóra (Fidesz-KDNP), Újbuda alpolgármestere a kerületben.

Az eseményen Német Zsolt azt mondta, egy szélsőséges feminista vélekedés szerint a férfiak elnyomják, kizsákmányolják a nőket. Feltette a kérdést: lehet-e úgy élni, hogy az emberiség egyik fele hadat visel a másikkal szemben, normális állapot-e ez?

Majd elmondta azt is, a férfiak történelmi szerepe harcolni, megteremteni a család létbiztonságát, küzdeni a nemzet érdekében. (56 mártír női, az egri várvédő nők, a Rákosi és a Horthy rendszerek női ellenállói stb).

A népesedéspolitikáért felelős helyettes államtitkára hangsúlyozta, manapság is megvan az a felelősség-megoszlás, hogy a nő az otthon biztonságát, harmóniáját teremti meg, a férfi pedig az otthont. Szerinte a társadalom építése arra támaszkodhat, hogy a férfiakban megjelenik a felelősség.

Mi ehhez csak egyetlen idézetet tennénk hozzá: „A feminizmus az a radikális eszme, ami szerint a férfiak és a nők egyenlőek.”

Forrás:MTI/Mérce