Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

A hét, amikor Gyurcsány Ferenc püspökfalatja bekerült a hírekbe

Ez a cikk több mint 6 éves.

Listázhatnánk, hogy a héten hány- és miféle módokon óvta a kormány a Soros-tervtől az országot – de felesleges, mert már mindenki unja. Valószínűleg Németh Szilárd is, aki a vasárnap délelőttjét töltötte egy sorosozós-ellenzékszapulós sajtótájékoztatóval, ahol semmi, de tényleg semmi újat nem tudott már mondani, így használt néhány szép szóképet („az ellenzéki szövetség kovásza a Soros-terv”), bevezetett pár új fogalmat („bevándorlóország”, „bevándorlókontinens”), majd végezetül kénytelen volt a Jobbik politikáját már egy orbitális közhelyparádéval értékelni, hogy csattanós legyen az apropó nélküli esemény:

„Kutyából nem lesz szalonna, bármekkora is az erőlködés.”

Elnézést kérek, de ezt a képet muszáj volt ideszúrnom, Németh Szilárd örömére (A forrás Vona Gábor Facebook-oldala)

Annyiban szerencsénk van, hogy a Fidesz-KDNP kissé beszűkült világán kívül is van élet. De még milyen!

Kreativitásból például sokkal erősebb volt a szabolcsi Gávavencsellő vezetése, ők a szegregáció felszámolására juttatott 135 milliós EU-s támogatást költötték olyan létfontosságú dolgokra, mint mondjuk masszázs, léleksimogató beszélgetések (bármit is jelentsen ez), életkedv-előadás (úgyszintén), biorezonancia mérés (ne is beszéljünk róla), farsangi buli, és – most figyelj, Németh Szilárd! – Oravecz Nóra-előadás. Valójában természetesen iszonyatosan elkeserítő, hogy a szegregáció felszámolása ezen pénzkidobó áltevékenységek mögé sorolódott.

Aztán sajnos kicsit kevés figyelmet kapott a NAV egyik fontos ügye, ugyanis a néha talán kissé túlzottan is kreatív NAV-elnök, Tállai András varázslatos benzinárcsökkentése elterelte a figyelmünket. Kár, mert Szentesi Kálmán esete is megérne egy misét: a férfi még idén januárban írt nyílt levelet, amiben visszakérte a befizetett adóját, mert nem volt elégedett azzal, amire az állam fordítja a közpénzt (és az ő pénzét). Az adó közpénzjellegét komolyan vevő állampolgárt ezután a NAV először megbírságolta, majd fel is jelentette, ráadásul egy évekkel ezelőtti ügyben is, most viszont a Székesfehérvári Járási és Nyomozó Ügyészség megszüntette ellene az eljárást, a NAV pedig nem élhet panasszal a döntés miatt. Bizony, ilyen is van. Mondjuk a közpénzherdálás ettől még nem állt meg, de jó tudni, hogy az egyszeri magyar állampolgárt sem lehet ok nélkül meghurcolni, ha fel mer szólalni az igazságtalanságok ellen.

Optimizmusra viszont annyira azért nincs okunk:  az OECD legfrissebb jelentése szerint legalábbis a magyar társadalom nem tekint csillogó szemmel a jövőbe, nálunk csak a koreaiak elégedetlenebbek az életükkel. És csak hogy Németh Szilárd és barátai ne érezzék úgy, hogy kárba veszett az a rengeteg riogatással töltött idő, azt is érdemes megjegyezni, hogy a magyarok közbiztonságba vetett hite is jelentősen megcsappant, olyannyira, hogy nálunk csak az éppen drogháborús övezetnek elkönyvelhető Mexikóban rosszabb az emberek biztonságérzete.

A megkérdezetteknek alig a fele érzi magát biztonságban este az utcán Magyarországon.

Fura dolog ez, hiszen a nyáron még maga Pintér Sándor belügyminiszter büszkélkedett azzal, hogy gránitszilárdságú a közbiztonság Magyarországon, a statisztikák szertint 2010-ben négyszázharmincezer bűncselekményt követtek el az országban, 2015-ben már csak kétszáznyolcvanezret, és a csökkenés (Pintér szerint legalábbis) tendenciózusan folytatódik is. Vagyis a biztonságérzet hiánya minden valószínűség szerint inkább lehet összefüggésben azzal, hogy lépten-nyomon migránsokkal riogatja a közt a kormány, aminek hatására helyenként még a temetőt látogató helyiekre is rendőrt hív a lakosság, máshol önkéntesektől rettegnek. Hát így megy ez.

Forduljunk is rá egy vidámabb témára. Történt ugyanis, hogy szombaton a Demokratikus Koalíció programbemutatót tartott Salgótarjánban. Ez még így önmagában nem ok a nevetésre, szerencsére az MTI is tudósított az eseményről.

„A DK programbemutató rendezvénye előtt az Internacionálé szólt a művelődési központban, az elnök beszéde után a Himnusz csendült fel” – állt az eredeti közleményben.

Sajnos javítani kellett, méghozzá erre:

„A DK programbemutató rendezvénye előtt az Ö r ö m ó d a szólt a művelődési központban, az elnök beszéde után a Himnusz csendült fel.”

Szóval: Internacionálé/Örömóda. Mondjuk az se semmi, hogy a DK szerint van okuk bejátszani az Örömódát, fél évvel a választások előtt, de hát lelkük rajta…

És ha már Gyurcsány Ferencnél tartunk, ne menjünk el szó nélkül a hét egyik legmegdöbbentőbb híre mellett. Karafiáth Orsolya költő mesélte el, hogy egy szép estén, még évekkel ezelőtt egy kocsmában odasétált az épp akkor hivatalban lévő miniszterelnökhöz, és belemarkolt a püspökfalatjába. Fogadásból. Sőt, még azt is hozzátette: „Miniszterelnök Úr, magának csodás feneke van!” Az csak később derült ki, hogy az ominózus püspökfalat Gyurcsány Ferenchez tartozott.

Nem tisztem nekem védeni Gyurcsány hátsóját, mégis fontosnak tartom, hogy ezen eset mellett se menjünk el szó nélkül. Mégpedig azért, mert soha, de soha nem lehet elégszer elmondani: sem nőnek, sem férfinak semmilyen testrészét akarata ellenére nem foghatja meg senki. Viccből sem. Fogadásból sem. Sosem.

Végezetül pedig álljon itt a hét kétségkívül tetőpontjának tekinthető esemény megörökítése.

„Egy szélsőséges feminista vélekedés szerint a férfiak elnyomják, kizsákmányolják a nőket” – vezette be az eseményt Németh Zsolt, az Országgyűlés külügyi bizottságának fideszes elnöke. Tekintsünk is el attól, hogy mit takarhat vajon a „szélsőséges feminista vélekedés”, meg attól is, hogy vajon miért csak e vélekedés az, hogy a férfiak elnyomják a kizsákmányolt nőket, egyáltalán, ki zsákmányolja ki a kizsákmányolt nőket, és maradjunk csak annyiban, hogy kellett valami magyarázatot adni arra, ami Újbudán ma történt.

Budapest XI. kerületében „Férfi felelősség fáját” ültettek, és ha másra nem is, de arra jó folt ez a tesztoszterondicsőítő esemény, hogy például az Emmi család- és népesedéspolitikáért felelős helyettes államtitkára, Beneda Attila ilyen szépeket mondhasson:

„Manapság is megvan az a felelősség-megoszlás, hogy a nő az otthon biztonságát, harmóniáját teremti meg, a férfi pedig az otthont.”

(Üdvözlünk mindenkit a 21. században…)

Király Nóra pedig, aki Újbuda Fidesz-KDNP-s alpolgármestere és a Fiatal Családosok Klubjának alapítója is egyben, azt mondta, hogy a kerület büszke arra, hogy a fővárosban először náluk ültetnek „Férfi felelősség fáját”. Sajnos az nem derült ki, hogy mit jelent az, hogy egy fa a „Férfi felelősség fája”, szerencsére a Férfiak Klubjának (igen, van ilyen) elnöke, Bedő Imre oszlatta kissé a homályt, amikor elmesélte, hogy azért akarnak a Kárpát-medencében mindenhol diófát ültetni, mert egy egy olyan, szimbolikus növény, amiben hinni kell, mivel sok idő, amíg termőre fordul. E tekintetben valóban jó választás volt a diófa – vélhetően a szexista megnyilvánulásairól méltán híres Fidesz-KDNP szövetségnek is rengeteg idejébe telik majd, amíg egyáltalán megértik, hogy nem a középkorban élünk már.

Ezek után tényleg mivel is zárhatnánk ezt a hetet?

Gyurcsány Ferenc macskával, Internacionálé és Örömóda nélkül – hogy ne csak Vona vizslái legyenek kiemelve (Természetesen a remek felvételt, amivel pusztán keretes szerkezetűvé szerettem volna tenni a hét legfontosabb eseményeit, a DK-vezér Facebook-oldaláról szereztem be)