Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Na, kinél csökkentse még a benzinárakat a MOL?

Ez a cikk több mint 6 éves.

Nemzetközi hírnévre tett szert hazánk, miután Tállai András meglehetősen unortodox módszerrel csökkentette a benzin árát. Igaz, csak Mezőkövesden :(

Szóval a NAV-elnök maga dicsekedett el azzal, hogy valaki állampolgári megkeresésre járt közben, amikor egyeztetett a MOL-lal. És láss csodát: a benzin ára 11 forinttal, a gázolajé pedig 9 forinttal csökkent a városban.

Hogy tényleg hírnevet szerzett ezzel magának Tállai, mi sem bizonyítja jobban, hogy még a Bloomberg hírügynökség is címlapon foglalkozott a történettel. De ennél nyilván jóval nagyobb elismerés, hogy maga Orbán Viktor sem volt rest gratulálni: a miniszterelnök üdvözölte a választópolgárok igényeinek ilyen alapos kielégítését, illetve a talányos felszólítással is élt:

„Akkor mindenki intézze el!”

A magas labdát rögvest le is csapták a debreceni szocialisták, akik nyílt levélben jelezték a Fidesz helyben beágyazott politikusainak (Kósa Lajos, Tasó László és Pósán László), hogy Debrecen és környékének lakosai is tudnának mit kezdeni egy kis csökkentéssel.

Páva Zoltán volt komlói MSZP-s polgármester pedig utódjának, Hoppál Péternek írt hasonló üzenetet:

„Azzal a tiszteletteljes kéréssel fordulok hozzád, hogy szíveskedj felkeresni Hernádi Zsolt Urat a MOL Elnökét, és kérd meg, hogy választókerületedben levő Komlói MOL Kútnál üzemanyag árcsökkentést hajtson végre”

De hát azt ugye tudjuk, hogy ezek a politikusok egymásra sosem hallgatnak, meg hát Tállai András sem pártfelkérésre, hanem állampolgári megkeresésre intézte el az olcsóbb benzint… Szóval igaza van az Átlátszónak: ne szégyelljük drágállani a dolgokat, forduljunk bizalommal képviselőinkhez!

Íme egy jó példa:

Slusszpoén: a mai napon a Mol bruttó három forinttal emelte a benzin, néggyel pedig a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát. Nem vicc, tényleg.