Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Közösség és tudás-programajánló

Ez a cikk több mint 6 éves.

A Mérce közössége nem csak az éjszakai, hanem szellemi és művészeti életben lévő programok közül ajánl neked pár érdekes rendezvényt a jövő hétre. Sok okos beszélgetés lesz baloldali szemszögből. Hozzánk közel lévő civil szervezetek szülinapokat ünnepelnek. Az egyik külsős szerzőnk pedig ismét megcsillogtatja zenészi képességeit. Ha tudsz a Mérce szellemiségébe illő programról, akkor küld el a [email protected] címre.

Szabad ország, Szabadegyetem

Az EU jövője baloldali szemmel- Nov. 22. Hotel Benczúr

A Mérce által is szervezett beszélgetés, azt feszegeti, hogy milyen az EU működése baloldali szemmel? Valóban válaszút előtt áll-e az EU, és ha igen, milyen kifutási lehetőségek vannak? Hogyan befolyásolhatja ez az állampolgárok életét a mai Magyarországon? Milyen hatalmi egyenlőtlenségek vannak a nyugat-európai és kelet-közép-európai országok között?

Szociális Jogok Európai Pillére – szakmai konferencia nov.23.- Városligeti fasor 10.

Az EU szociális Pilléréről beszélgetnek a szakszervezetek. Miért is fél ettől a magyar kormány, mikor még gyerekcipőben jár az egész koncepció? Lesz-e Magyarországon szociális pillér? Egyáltalán ki lehet ebből maradni?

Thomas Fazi: Az állam visszaszerzése – Nov. 24-e Közgarden

A balos sztárközgazdászok színe-java ott lesz 24-én a Rádayban. Andor László, Róna Péter, és Pogátsa Zoltán beszélget majd Thomas Fazival az új könyvéről. Fazi sokszínű személyiség, egyszerre operatőr, író, dokumentumfilm-rendező, közgazdász és aktivista. A Társadalomelméleti Kollégium előadásán arra fog választ adni, hogy miként szerezhetjük vissza az államot, amelyet elrabolt magának a politikai és gazdasági elit.

Mennyit ér egy magyar munkás? Nov. 28. Társadalomeleméleti Kollégium

A TEK és az Új egyenlőség érdekes beszélgetésben szimulálja a szakszervezeti és munkáltatói tárgyalásokat. Miként lehet a munkások érdekeit képviselni ma? Miért olcsóbb a magyar munkás? Meddig lehet tartani ezt a bérfeszültséget, ami most van? Szakszervezetisek és nagyvállalati munkaadó egy asztalnál.

A művészet nem ART:

Queendom: Artus stódió Nov. 24-25.

Szabó Veronika perfomer a női és férfi szerepek felfedezésére invitál. Előadása, a Queendom a kortárs színház, a fizikai színház és a dragshowk metszéspontján egyensúlyoz. Improvizációkra épül előre lefektetett játékszabályok mentén, így minden este új előadás születik, amelynek a nézői jelenlét fontos alkotója. Az előadás explicit szexualitást és meztelenséget tartalmaz.

A kreatív ellenállás művészete: Auróra nov. 24-26

Milyen lehetőségei vannak a kreatív ellenállásnak a tüntetéseken lóbált vicces táblákon túl? A kreatív akciókra épülő nemzetközi társadalmi mozgalmak veteránjai lesznek itt Budapesten, és ötleteket adnak, valamint inspirálnak, hogy miként lehet látványosabb elemeket bővíteni a közéleti tettek tárházát.

Civil a buli

5 éves a Migszol- nov. 24. Auróra

Amikor 2012-ben, 70 afgán ember tüntetését követően a kis Migszol megalakult, még nem sejtettékk, hogy az elsőszámú közellenségnek kikiáltott emberek szószólói közé tartoznak majd az országban. Pénteken megünnepelik ezt a rögös utat, és a tényt, hogy a szolidaritás eszméje még mindig nem hunyt ki, a tranzitzónák, az álkonzultációk és a járőröző határvadászok ellenére sem.

Beindul a Deviszont- nov.24,Gólya

Alakul egy lelkes önkéntesek által indított tanoda, a Közélet Iskolája szellemi támogatásával.  A beindító bulijuk, egyben a pénzgyűjtő kampányuknak is a finise. Az esemény Facebook cover fotóján található kisgyermek egyezése/hasonlósága az eszdészes kampányarc Kovács Pistivel csak a véletlen műve.

3 éves az Auróra- nov 25. Auróra

Kisvasutazással ünnepli fennállásának három esztendejét a népszerű közösségi központ. Persze, mert három évesen mindenki kisvasutazni akar. (Jó valaki miniszterelnökként is) Az épületben különböző termekben, különböző állomásokon lesz majd vetítés. A pincében az underground sztárokból felálló Újzenekar, és az Auróra Allstars muzsikál.

Mérce a buli

Külsős szerzőnk, Hargitai András, Banyek vasárnap este az Aurórában generál hangokat analóg elektronikus hangcuccaival. Itt magyarázza el, hogy milyen jó élőben alkotni elektronikus muzsikát.