Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Máris lecseréli két jelöltjét a Momentum

Ez a cikk több mint 6 éves.

MTI Fotó: Marjai János

Bajok akadtak a Momentum Vas megyei jelöltjeivel. A Closer.hu írta meg, hogy a megye 3-as számú egyéni választókerületében (Körmend, Szentgotthárd és környéke) a párt Pleva Dániel indulását jelentette be, ám az érintett a portálnak azt mondta, valószínűleg nem is ő lesz a jelölt. Azt is elmondta, hogy ő inkább a kampányszervezésben szeretne részt venni.

A párt október 31-én bejelentett 106 jelöltjének névsorában más problémák is talált a szentgotthárdi portál. Ugyancsak Vas megyében, a szombathelyi oevk-ban bejelentett Taoufik Rolandról helyi szocialista források azt állítják, hogy a férfi még mindig az MSZP tagja, és a kizárása most van folyamatban.

Megkérdeztük a Momentumot is a kavarodásról. Azt írták:

„Pleva Dániel személyes okok miatt mégsem tud jelöltséget vállalni, így helyette más jelöltünk lesz abban a választókerületekben – várhatóan a korábban is jelentkezők közül lesz valaki, ez a következő hetekben dől el.

Taoufik Roland okirattal bizonyította számunkra, hogy már nem az MSZP tagja. A jelöltsége bejelentése után azonban mi is értesültünk arról, hogy az MSZP helyi szervezetében nem tudtak arról, hogy Taoufik Roland kilépett a pártjukból. Emiatt az eset miatt ebben az OEVK-ban is új jelöltje lesz a Momentumnak néhány hét múlva.”

Mit korábban beszámoltunk róla, a párt által bejelentett 106 egyéni választókerületi jelölt között olyan húzónevek is találhatók, mint Ács polgármestere, Lakatos Béla, vagy Cserép János  aki korábban a Szeretgom nevű oldalt működtette, és nem kis szerepe volt a fideszes esztergomi polgármester Meggyes Tamás megbuktatásában. A Momentum színeiben indul Göncz Árpád unokája, Benedek Márton is. De a listán találhatunk sok olyan jelölttel is, akik kevés beágyazottsággal rendelkeznek a választókerületükben.

A beágyazottság már azért is érdekes kérdés, mert nemrégiben ennek mentén egy egész médiacsörte alakult ki a Momentum és az Együtt között, mert mindkét formáció vezetője, Fekete-Győr András és Juhász Péter is a budapesti belvárosban indulna egy parlamenti mandátumért.

Címlapkép: MTI / Marjai János