Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Mészáros Lőrincék felfalták a Duna-Tisza közének leghallgatottabb rádióját is

Ez a cikk több mint 6 éves.

A Zuckerbergnél is okosabb felcsúti polgármester médiabirodalma újabb elemmel bővült. A 24.hu írta meg, hogy a gázszerelőből lett milliárdos és felesége által tulajdonolt Talentis Group október végén vásárolta fel a több mint húsz éve működő rádiót üzemeltető Kft.-t. A cég üzletileg is sikeres volt tavaly. A Duna-Tisza közén több frekvenciával is rendelkező rádió Kecskeméten messze a leghallgatottabb, a felnőtt lakosság több mint fele a Gongot hallgatja. Országosan a negyedik leghallgatottabb helyi rádió a Inspira Media Research adatai alapján.

Mészáros médiabirodalmának növekedésével már nehéz lépést tartani bárkinek. A felcsúti polgármesteré a közel kétszáz médiatermék kiadási jogával rendelkező Mediaworks, amely számos megyei és országos napilapot birtokol. A Balaton környéki rádiófrekvenciát működtető Part FM révén már nem a Gong lesz az első rádiója Orbán Viktor barátjának. TV-je is van a legsikeresebb magyar politikus-üzletembernek, mivel Széles Gábortól megvette az Echo Tv-t. Nem csak ő tart nagybevásárlást a médiában a Fidesz körüli üzletemberek közül. Andy Vajna, Schmidt Mária és Belénessy Csaba is számos médiát vett az utóbbi időben. Aki a részletekre kíváncsi, az böngésszen a K-Monitor vonatkozó mappájában!

Kovács Zoltán kormányszóvivő a BBC-nek azt mondta a kormányközeli média felvásárlások kapcsán, hogy Magyarországon nincs gond a médiaszabadsággal. Valójában nem a médiaszabadsággal, hanem a szabad médiatermékek egyre zsugorodó körével van a baj. Ha nincs kormányzattól vagy a helyi önkormányzattól független média, akkor olyan banális dolgokat nincs, aki megírjon, hogy nem takarították el a havat télen, mert félnek a szerkesztők a hatalom retorziójától. A demokrácia nem tud működni tájékozott állampolgárok nélkül. A széleskörű tájékoztatás alapja pedig a sokszínű és szabad médiapiac. Ezt szünteti meg szépen lassan a Fidesz közeli gazdasági birodalom.

(24.hu)

Borítókép: droidok országa