Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Egy magyar származású sztár beismerte, hogy zaklatott

Ez a cikk több mint 6 éves.

Louis C.K. humorista nők előtt maszturbált, ezekről a zaklatási ügyekről írta meg öt érintett beszámolóját csütörtökön a New York Times, melyet a 444 szemlézett. A magyar származású komikus az első a #metoo kampány elindulás óta, aki elismerte a szexuális visszaélés vádját az amerikai hírességek közül. Péntek esti közleményében megvallotta:

visszaélt hatalmával, kihasználta a rá felnéző nőket, mikor elővette előttük a péniszét.

A neves keleti parti napilap cikkében az alábbi öt sztorit hozta le:

Dana Min Goodmanből és Julia Wolovból álló humorista duó, tizenöt évvel ezelőtt rendkívül örült, hogy közösen léphetett fel kedvenc előadójukkal. A késő este véget érő előadás után már nem volt nyitva semmilyen hely a környéken, és Louis meghívta őket a hotelszobájába. A helyzetet úgy írták le, hogy CK viselkedése kollegiálisnak tűnt mindaddig, amíg CK meg nem kérdezte, hogy mi lenne, ha elővenné a hímtagját. A két nő még kabátban és sapkában volt, és elröhögték magukat, mert megszokták ezeket a vicceket tőle. A hidegzuhany utána jött, amikor legközelebb ránéztek, és a férfi teljesen meztelen volt és előttük maszturbált.

Egy 2003-as történetet mesélt el Abby Schachner műsorvezető, aki azért hívta fel telefonon CK-t, hogy elhívja a műsorába. A beszélgetés alatt olyan hangokat hallott a nő, mintha a férfi maszturbálna. CK hat évvel később a Facebookon kért bocsánatot Schachnertől. 

Rebecca Corry, aki szintén egy nevesebb komikus, arról beszélt a NYT-nak, hogy 2005-ben Louis egy forgatás során megkérdezte tőle, hogy bemenne-e a nő az öltözőjébe azért, hogy ő előtte maszturbálhasson, de a nő nemet mondott.

Név nélkül nyilatkozott az ötödik nő  arról, hogy beosztottként zaklatta őt CK. Még a kilencvenes évek végén futott a Chris Rock Show, melynek Louis akkor írója és producere volt. A nő a stábban dolgozott. CK többször is megkérdezte tőle, hogy megnézné-e ahogy maszturbál. Az akkor húszas évei elején járó nő, végül belement a dologba. Most azt mondja, hogy az akkori döntésében nagy szerepet játszott az a showbusiness kultúra, amiben mindketten mozogtak, és amin belül CK visszaélt a hatalmával.

Már régóta lehetett hallani hasonló híreszteléseket arról, hogy CK a női munkatársai előtt maszturbált, de most először vállalták ezt névvel áldozatok. A humorista most azt írta:

az öt nő beszámolója ráébresztette, hogy mit tett, komoly bűntudatot érez, megpróbál tanulni az esetből. Nehéz megbirkóznia azzal, hogy mennyi fájdalmat okozhatott áldozatainak.

 Azt is bejelentette, hogy most hosszú ideig hallgatni fog. Anyagilag is bűnhődik a komikus, mert törölték új filmjének a bemutatóját, és az eset miatt összes fellépését lemondták, valamint felmondták szerződéseit is.

(444, NYT, BBC)