Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

A kőbányai MSZP-s képviselő a vidéki drogos, alkoholista migránsokkal riogat

Ez a cikk több mint 6 éves.

A kormánypropagandát akarta a helyi Fidesz ellen fordítani Somlyódy Csaba kőbányai MSZP-s önkormányzati képviselő, de nem sikerült.

A kerület fideszes polgármestere egy képviselőtestületi ülésen elmondta, hogy esetleg beszállnának a kormány munkásszálló-építési programjába, derült ki az MSZP helyi képviselőjének blogjáról. Somlyódy az erről szóló ülésről és a tervről készült beszámolójában megpróbálta a fideszesek érveit megcáfolni, de kicsit elszaladt vele a ló.

Az MSZP-s képviselő szerint ugyanis a fideszesek azért tartják jó ötletnek a munkásszáló építését, mert oda tanárok és orvosok költöznének. Ami elég abszurdnak tűnik. Ennél a felvetésnél csak Somlyódy válasza lett abszurdabb, aki arról kezdett el értekezni, hogy a vidékről Pestre települő migránsok fognak a munkásszállóba költözni (ki lehet a szótári jelentést így facsarni, de politikai nyelvben ez furcsa), és velük több lesz a a szegény, a kábítószeres, az alkoholista, és a dohányos.

A tervezett munkásszállóval vagy szállókkal még több szegény(ebb) honfitárs jöhet a kerületbe, holott már talán a megszokottnál is többen vannak, hiszen már lépten-nyomon lehet velük akár az utcán is találkozni. Tapasztalati értékek szerint Kőbányán tíz lakásból legalább négyben nem a tulajdonos lakik, tehát jó eséllyel az ide szakadt munkásréteg is élhet már ezekben.

Ahogy ők, úgy az újabb migránsok is élik majd a „megszokott” életüket; azaz a cigaretta-csóródrog-alkohol „szentháromságban” merülhet majd ki a szórakozás, mert egyszerűen másra nem igazán van/lesz igény. Rávaló viszont „rendesen lesz” – a várható fizetés messze meg fogja haladni a jelenlegi közmunka-segély-svarcolás jövedelmét. A kereslethez pedig igazodni szokott a kínálati piac: azaz még erősebb lehet a csóródrog- és alkoholfogyasztás, még több cigi fogyhat. Utóbbiaknak nyilván örülnek a nemzeti fideszes dohányboltok, előbbinek meg a csendben megbújó dílerek.

Somlyódy az igazi okos szamár bácsi. Trükkös akart lenni, hogy majd ő is migránsozik, hogy majd megfogja, és a cigizést is a kormány ellen fordítja a Nemzeti Dohányboltokkal, csakhogy jött a pofon: a Fidesz-média – tegyük hozzá jogosan – megírta, a dolgozókba, a munkásokba szállt bele az MSZP képviselője.

Mert amit Somlyódy csinál, az nem más, mint a jóléti sovinizmus. Ötlettelenségében a Fidesz pályáján focizik, és ennek mindig bukta a vége. Persze nem először látjuk, hogy egy balos képviselő ahelyett, hogy a dolgozók, a munkások, a szegények jogait képviselné, inkább beléjük száll pár szavazatért.

Van ez az elképzelés például, hogy aki nem a kerületben szavaz, azt nem kell képviselni az önkormányzati képviselőknek, és ezt járatja a csúcsra Somlyódy azzal, hogy egyszerűen lemigránsozza őket. Idegennek bélyegzi azokat, akik az ország egy másik részén születtek, és munkalehetőségért Kőbányára mennek.

Miután pedig idegennek bélyegzi őket, fogja, és hozzájuk társít negatív tulajdonságokat. Isznak, dohányoznak, kábítószeresek. Hozzájuk társítja a hajléktalanságot és a szegénységet, majd szembeállítja őket a kőbányai lakosokkal.

Somlyódy kicsiben azzal próbálkozott, mint a Fidesz nagyban, amikor migránsozik. Csakhogy baloldali képviselőnél ennek csupán bukta lehet a vége, mert a szavazók nem erre vágynak, és mert ez nem összeegyeztethető azokkal az értékekkel, amit a baloldali pártok ebben az országban elvileg képviselnek.

Somlyódy dolga inkább pont az kéne legyen, hogy felveti a kulturális programok szervezését, megnézi, hogyan lehetne az alkoholproblémákat csökkenteni. Támogatja a máshonnan jövő dolgozók könnyebb beilleszkedését (ember, ebből még szavazatod is lehet hosszú távon!). Olyan szociális programokat próbál elfogadtatni, ami megakadályozza ezeknek az embereknek az utcára kerülését.

De nem ez történik, és ez leginkább nem azért probléma, mert az MSZP újabb buktába szalad bele, hanem mert a társadalom előtt nem marad párt, amely ezeket a kérdéseket, értékeket képviseli, és így csupán a jobboldali, legtöbbször büntető szempontú hozzáállás marad a társadalomnak, amiben ezeket az ügyeket értelmezheti.

Egyébként Somlyódy maga is „migráns” családból származik, hiszen Szabolcs megyében született, és kevés ijesztőbb van annál, minthogy az MSZP honlapja szerint fő területe a foglalkoztatottság és a fiatalok munkanélkülisége.