Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Az ellenzéki pártok is részt vesznek a Közös Ország Mozgalom ellenzéki választási nagygyűlésén

Ez a cikk több mint 6 éves.

(Fotó: MTI / Mohai Balázs)

Október 23-án a rossz időre való tekintettel lemondta tüntetését a Közös ország Mozgalom (KOM), a szervezők azonban már akkor jelezték: haladnak tovább. Nem sokkal később bejelentették, hogy november 18-ára választási nagygyűlést hívnak össze. A „Változást és Igazságot 2018-ban” elnevezésű programra várják a tenni akaró polgárokat, civil szervezeteket és politikai pártokat is.

„November 18-án új fejezetet nyitunk az ellenzéki együttműködésekben, és minden erőnkkel arra fogunk koncentrálni, hogy a magyar polgárok döntő többsége által vágyott változás bekövetkezzen 2018 tavaszán” – nyilatkozta a Mércének Gulyás Márton. Arra a kérdésre, hogy mi lenne a választási nagygyűlés legnagyobb eredménye, Gulyás azt válaszolta:

„Az, ha közössé tett felismeréssé válna: együttműködés nélkül nincs előrelépés egy, a NER utáni világ irányába. „

Mára pedig az is biztossá vált, hogy az, amit október 23-ára nem sikerült összehozni, november 18-án az megvalósul: csaknem az összes ellenzéki párt részt vesz a KOM nagygyűlésén, ahol a tervek szerint közösen határozzák meg „az együttműködésnek azt a módját, ami a jelenlegi igazságtalan rendszer leváltásához, a civilek követeléseinek teljesítéséhez, a közös országhoz vezető út első lépése lesz.”

Így tehát a DK, az Együtt, az LMP, az MLP, az MSZP és a Párbeszéd pártelnökei is részt vesznek a gyűlésen, Bokros Lajos igazolt hiányzó lesz (a MoMa vezetője ugyanis nem lesz az országban, de pártja támogatásáról előzetesen biztosította a mozgalmat), a Momentumnak pedig aznap saját rendezvénye lesz.

Az elmúlt hetek eseményei után adódik a kérdés, hogy vajon milyen további tervei vannak a mozgalomnak, számíthatunk-e még más megmozdulásokra, még a választások előtt?

„Abszolút. November 18-án meghirdetjük a Változást és Igazságot 2018-ban! kampányunkat, és onnantól kezdve folytatólagosan kívánunk a nyilvánosságban jelen lenni és szövetségeseinkkel együttműködésben a kampány legfontosabb követeléseinek érvényt szerezni” -nyilatkozta a Mércének a mozgalom vezetője, Gulyás Márton.