Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

A texasi ámokfutó apósa és anyósa abba a templomba járnak, ahol ő 26 emberrel végzett

Ez a cikk több mint 6 éves.

A dél-texasi Sutherland Springs templomában vasárnap délben, az istentisztelet közben egy ámokfutó lövöldözött. Eddig 26-an haltak meg a támadásban, és legalább 30-an megsebesültek.

Az MTI tudósítása szerint az ámokfutó Devin Kelley volt apósa és anyósa abba a baptista templomba járt, ahol Kelley a tömegmészárlást elkövette a dél-texasi Sutherland Springsben.

Joe Tackitt megyei seriff hétfőn reggel újságíróknak mondta el, hogy Devin Kelley volt apósa és anyósa nem rendszeresen ugyan, de Sutherland Springs templomába járt. „Bár nem helyi lakosok, de időről-időre itt voltak” – fogalmazott a seriff. Hozzátette, hogy vasárnap azonban nem voltak ott az istentiszteleten.

Az istentisztelet közben lövöldöző férfit Devin Kelleynek hívták és 26 éves volt. Tettének indítékairól a rendőrségnek egyelőre nincs sejtése, de azt közölték, hogy Kelley katona volt, és úgynevezett poszttraumatikus stresszben szenvedett.
A helyi rendőrség és az amerikai Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) képviselői a korábban megjelent információkat pontosítva azt közölték, hogy a támadó már a templom előtt lövöldözni kezdett, majd odabenn folytatta. A vérengzés után elmenekült, de a percek alatt kiérkező rendőrök üldözőbe vették, és mintegy nyolc-tíz kilométerre Sutherland Springstől érték utol.

Ann Stefanek, az amerikai légierő szóvivője közölte: az ámokfutó korábban az amerikai légierő tagja volt, 2010-től elbocsátásáig a légierő egyik új-mexikói támaszpontján a logisztikai részlegnél teljesített szolgálatot. A szóvivő közölte azt is, hogy Kelleyt 2012-ben hadbíróság elé állították, mert rátámadt a feleségére és a gyermekére. Ezt követően lefokozták, majd később elbocsátották a légierőtől. Stefanek szóvivő az elbocsátás pontos dátumát nem közölte.

Forrás: MTI