Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

A devizahitelesekről vitáznak a Parlamentben

Ez a cikk több mint 6 éves.

Hétfőn a napirend előtti felszólalások után 5 órán keresztül a devizahitelesek helyzete lesz a téma a Parlamentben. A vitanapot még szeptemberben kezdeményezte az LMP és Szabó Tímea, a Párbeszéd Magyarországért országgyűlési képviselője.

Korábban Hadházy Ákos, az LMP társelnöke a vitanapról azt mondta, szembesíteni kívánják a kormányt azzal, hogy „mit nem tettek meg” a devizahitelesekért, mert a problémájuk nincs megoldva, „hiába próbálják ezt hazudni minden nap”.

Az LMP azt is ígérte, javaslatcsomaggal áll majd elő a devizahitelesek megsegítésére.

A vitanap egyébként majdnem meghiúsult, amikor az MSZP bejelentette, nem vesznek részt a választásokig a parlament munkájában, ezért nem írják alá a vitanap kezdeményezését, de végül nélkülük is, a Jobbik és a DK képviselőinek támogatásával meglett a szükséges számú képviselői aláírás.

A héten a kormány bejelentette, a választásokig nem lesznek kilakoltatások, mivel meghosszabbítják a kilakoltatási moratóriumot április 31-ig. De a téma ettől függetlenül is égetően fontos. A Párbeszéd által a kormánytól kikért adatok szerint ugyanis 900 ezer magyar ember és így magyar család ellen zajlik valamilyen végrehajtási eljárás, és ebből több tízezer áll olyan fázisban, ahol a kilakoltatás réme fenyeget.

Forrás: MTI/Mérce