Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Zaklatási ügy miatt mondott le az osztrák zöldpárti sikerember

Az Osztrák Zöldek pártjából kivált Pilz az októberi választások egyik nagy nyertese volt. Pénteken viszont a Die Presse szellőztette meg, hogy párton belül zaklatás miatt eljárás folyt ellene, ugyancsak csütörtökön jelent meg viszont a Falterben, hogy a politikus 2013-ban egy másik nőt is zaklatott.

Peter Pilz a választási kampány idején / Kép: Twitter

Peter Pilz szombaton, a bécsi Landtmann Kávéházban tartott sajtótájékoztatóján az első esetet igyekezett megmagyarázni. A hatósági vizsgálatot is beismerte, kiemelve, hogy jelenleg nem áll eljárás alatt.

Pilz arról beszélt, hogy 2015 őszén egy munkahelyi konfliktus után történt az eset. A titkárnője szerinte azért hagyta ott, mert nem emelte a fizetését, arról csak később értesült, hogy a volt alkalmazottja zaklatás miatt is feljelentette. Pilz külön kritizálta korábbi pártját: a politikus szerint a párt el akarta tussolni a vizsgálatot, amit az is mutat, hogy a feljelentés ellenére is jelölték volna, holott ebbe ő nem ment volna bele.

A másik, 2013-as esetet komolyabban kezelte. A hírek szerint az Európai  Néppárt egyik fiatal munkatársnőjét molesztálta, aminek több tanúja is volt. Pilz elmondása szerint a részletekre nem emlékszik, de egyetért, hogy ez nem mentség: az eset miatt nem veszi fel a parlamenti mandátumát.

Pilz biztosította a sajtót, hogy a párt szigorúan és kiemelten kezeli majd az ügyet. Elmondása szerint ő egy „politikailag nem túl korrekt ember”, van egy bizonyos stílusa, ami sokaknak nem tetszik. De azonnal hozzátette:

Fontosnak tartom, hogy a hatalmi pozícióban lévők végiggondolják ezt, és úgy vezessenek, hogy a beoszottaik jól érezzék magunkat. Ebben valóban van mit tanulnom nekem is. De ez nem női, nem nemi kérdés. Lehetünk jobbak. Ha nem voltam elég jó, majd mások jobbak lesznek.

(Azonnali.hu)

Olvass tovább!