Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Nem mehetnek be cigányok a Roma Módszertani Központba Kisvárdán

Ez a cikk több mint 6 éves.

Durva sztorit tárt fel a Hír TV oknyomozó műsora, a Célpont péntek esti adása Seszták Miklós volt fejlesztési miniszter nyírségi városából. Báthory Róbert újságíró Kisvárdán utánanézett, mi történt az ünnepélyes keretek között nemrég átadott Roma Módszertani Központtal. Mint kiderült, most edzőteremként funkcionál, és a helyi romák be sem mehetnek oda.

Az újságíró először gyanútlanul érkezett a vadonatúj épülethez, amelyen még a nyitvatartási idő is fel volt tüntetve. Mivel az intézmény a jelzés szerint épp nyitva volt, bátran becsöngetett.

Ezután azonban egy úriember jelent csak meg az ajtóban, aki azt tartva közölte, „fogalma sincsen” ki írta ki a nyitvtartási időt, mert bemenni nem lehet. Amikor Báthory arról érdeklődött, mégis miért nem, az úriember – akiről kiderült, hogy a kisvárdai kézilabdacsapat edzője – annyit válaszolt,

„Jó nagydarab ember vagyok.”

Később az utcán kérdezősködve, a helyiektől megtudta, a Központ rendes funkcióját el sem látja, leginkább a sportcsapat használja, és hogy bőrszín alapján a romának kinézőket be sem engedik.

A Célpont kereste az ügyben Kisvárda ellenzéki képviselőit is: a helyi MSZP-s megpróbálta lebeszélni az újságírót a sztoriról, és közölte, a 700 millióból, amit a roma központra kapott a város, nagyrészt a kultúrházat újították fel. Az ugyancsak helyi illetőségű jobbikos Gyüre Csaba is elhárította hogy felvesse az ügyet, mondván, Seszták „túl hatalmas” helyben, a kézisek pedig „népszerűek.”

Seszták Miklósnak nem ez az első botrányos ügye választókörzetében. 2014-ben például az EU csalás elleni hivatala vizsgálta az egyik céget, amelyben Seszták dolgozott is.

(Hír TV/24.hu)