Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Karácsonykor tömegesen mondhatnak fel a Tesco dolgozói

Ez a cikk több mint 6 éves.

Félő, hogy tömegével mondanak fel az alkalmazottak a Tesco több vidéki egységében is, értesült a Magyar Idők a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezetének elnökétől. A szeptemberi sztrájk kétmilliárd forint veszteséget okozott a cégnek, de az alku (amiről a szakszervezet titoktartási egyezményt írt alá) után is problémát okoz az alulkalkulált létszám és az ebből adódó túlóra.

A vecsési Tescóból most negyvenen távoztak, köztük az üzletvezető is. A lap értesülése szerint azért, mert hiába kérvényeztek bővítést a karácsonyi extra forgalom előtt, a vezetőség úgy döntött, idén már nem vehetnek fel új dolgozókat.

A szakszervezet képviselője szerint hasonló helyzet van kialakulóban a Tesco Vas, Zala és Győr-Moson-Sopron megyei, illetve Balaton-környéki boltjaiban is.

A Tesco egyébként több nagy forgalmú üzletében bővíti az állományt karácsonyra, de jelenlegi álláspontjuk szerint erre nincs mód azokban a boltokban, amik nem nyereségesek.

A győri irodaközpontban, ahol a Tesco dolgozóinak bérszámfejtését végzik, az alulfizetettség a probléma – 250 ezer forintos bruttó fizetésüknél akár 40 százalékkal jobban kereshetnének a környékbeli cégeknél.

Az iroda alkalmazottai közül sokan kimaradnak a juttatásokból is. Itt is gond a túlóra, illetve arra is panaszkodnak, hogy túl nagy felelősséget hárít rájuk a cég.

Bubenkó Csaba, a KDFSZ elnöke bejelentette, november 9-én újrakezdik a tárgyalást a céggel. Ha nem javul a helyzet, akkor karácsony előtt tömegesen fognak más áruházakban elhelyezkedni, ezzel ellehetetlenítve a multit.

(Magyar Idők)