Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Három sérültje van a Fradi-ultrák visszatérésének

Ez a cikk több mint 6 éves.

Az Index írta meg, hogy a Groupama Aréna első, közel teltházas meccsén, a szombat este megrendezett Ferencváros – Debrecen rangadón összetűzésbe keveredtek a „kubatovisták” és az „ultrák”. A Fradi „B-közép”, vagy más néven a Tábor a stadion átadása (2014) óta most először tért volna vissza a lelátóra, miután nemrég megegyeztek Kubatov Gáborral ennek feltételeiről.

Az Index a nézőktől úgy tudja, a B-lelátónál (a kapu mögötti zónánál) lévő büfénél verekedtek, a forrás szerint az egyik Kubatov-párti csoport (akik támogatják a fideszes klubelnököt), állítólag a Halhatatlanok vezetője húzott kést az egyik visszatérő csoport két tagjára, akiket meg is sebesített. A visszatérők erre nagyon megverték a késelőt. Mindhármukat mentők látták el, volt, akit kórházba kellett szállítani.

Egyes nézők szerint csak a meccs vége felé növekedett meg a rendőri készenlét, és sok vért is látni véltek. Újságírói megkeresésre a rendőrség a következő közleményt adta ki:

„Megkeresésével kapcsolatosan tájékoztatjuk, hogy a jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint 2017. november 4-én 16 óra 20 perc körül Budapesten a IX., Üllői úton található stadionban, egy labdarúgó mérkőzés szünetében a szurkolók között eddig tisztázatlan okból verekedés tört ki. A verekedés során az elsődleges információk szerint egy ember könnyebben, kettő pedig súlyosan megsérült. Az eset körülményeit a Budapesti Rendőr-főkapitányság büntetőeljárás keretében vizsgálja.”

A B-közép előénekesével csütörtökön közölt interjút a 24, Hamberger Ádám akkor azt mondta, nem hiszi, hogy gond lesz a visszatérésükből. Arra a kérdésre, hogy a távolmaradásuk óta a kerítésen álló előénekest vajon zavarni fogja-e, hogy ő most vissza akarja venni tőle a helyét, csak annyit mondott:

„Nem gondolom, hogy erről túl sokat kellene beszélni. Visszatér a tábor, visszatér az előénekes. A mérkőzés el fog kezdődni, én állok majd fent.”

A Tábor, azaz a fradista ultrák azóta nem látogatták a meccseket, mióta az Üllői úton bevezették a vénaszkennert és a szurkolói kártyát. „Kubatovistáknak” azokat a szurkolókat nevezik, akik a biztonsági szabályzások után is kijártak a meccsekre. Kubatov Gábor októberben Facebookon jelentette be, hogy a visszatérés feltételeiről megegyeztek az ultrákkal, aminek értelmében például a kapu mögötti részen nem mindenkinek, csak 500 embernek kell szkennelnie, így a szurkolói csoportok vezetőinek is.